søndag, maj 19, 2024

Højskoledage i Sognehuset i Suldrup

Så er vi klar til den nye sæson med højskoledagene. Som sædvanlig er der 6 af slagsen, og prisen er den samme fortæller den presseansvarlige.

Foredragsholderne er som vanligt forskellige, ligesom emnerne er det. Der startes med tidligere lærer Jens Østergaard, der har indsamlet og bearbejdet stof om jæger. Og fiskebondekulturen ved og omkring Limfjorden i en 50-årig periode. Han har skrevet bøger og artikler, lavet film og holdt masser af foredrag om dette. Emnet er ”Fra katolske saltede sild til reformerte marinerede sild”
Politidirektør i Nordjylland, Elsemette Cassøe stopper som politidirektør 1. maj 2017, men har dog lovet at komme ud til os og fortælle om sit syn på politiets kommende opgaver. Titlen er ”Politiets opgave frem mod år 2020 – og vejen til direktørstolen”
I Lutheråret har vi valgt at høre Pia Fris Laneth fortælle om Luthers hustru Käthe. Luther har et sted skrevet: ”At tjene kvinder, som vil være herrer i huset, er ikke blot tungt, men også skammeligt. Kvinder skal ikke herske over mændene, men over børn, får og æsler!” Foredraget hedder ”Luthers Käthe og andre kvindfolk”
Så er turen kommet til folkekirkepræst Poul Joakim Stender, der kalder foredraget ”Mad og tro” Han har udgivet flere bøger, deriblandt ”Præsten og kogejomfruen”, og han er fast madskribent på Kristeligt dagblad.
Nu er vi ved maden, og det leder naturligt frem til næstsidste foredrag i sæsonen, og det er Claus Holm, der er kendt for sin glæde ved at sanse og opleve det, mad kan gøre ved os mennesker. Mange kender ham fra tv, hvor han nok hver eneste gang siger ”BUM”. Hans emne er ”Kant, kærlighed og kaos”
Sidste taler er tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, der kalder foredraget ”Dage og kampe”
Se annonce her i avisen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler