torsdag, juli 18, 2024

Venstres byrådskandidater går til finansministeren

Byrådsmedlem og borgmesterkandidat Gert Fisher. Byrådsmedlem og byrådskandidat Jeppe Ugilt Finansminister Kristian Jensen Byrådskandidat Peter Hjulmann Byrådskandidat Henrik Buus.
Byrådsmedlem og borgmesterkandidat Gert Fisher. Byrådsmedlem og byrådskandidat Jeppe Ugilt, Finansminister Kristian Jensen, Byrådskandidat Peter Hjulmann, Byrådskandidat Henrik Buus.

Venstre ønsker, at skabe et grundlag for at også i fremtiden er der liv ude på landejendommene – men det forudsætter, at den aldrende skare af landmænd kan sælge deres gårde til unge driftige landmænd.

Der er dog et problem, reglerne om finansiering af landbrug hindrer, at unge landmænd kan få råd til at købe landbrugene, og dermed risiko for at gårdene kommer til at stå hen uden dyr, med store landbrugsbygninger som forfalder og gør de ellers smukke landområder til udkantsdanmark.
Venstre i Nøragers byrådskandidater Jeppe Ugilt Hansen, Peter Hjulmann og Henrik Buus tog derfor mandag den 1. maj 2017 finansminister Kristian Jensen med ud til et levende eksempel på problematikken. Kaj Møller Kristensen har en velholdt og smukt beliggende ejendom i Kgs. Thisted. Kaj er ved at være nået en alder, hvor det er tid til at komme videre. Gården har 140 malkekøer og 110 ha. og er i fin drift. Gården har dog været til salg de sidste 2,5 år, hvor mange unge landmænd har været på besøg, og vil rigtig gerne købe, men når finansieringen skal sættes sammen, så hænger økonomien ikke længere sammen, når der skal betales op til 10 % i rente på lånene fra vækstfonden.
Dette har stor betydning for Rebild kommune, og derfor havde Venstres byrådskandidater taget fat i ministeren. Jeppe Ugilt Hansen bemærkede efter mødet, at han havde oplevet en meget lydhør minister med en god forståelse for problematikken. Peter Hjulmann og Henrik Buus nikker genkendende hertil, og borgmesterkandidat Gert Fischer supplerer med at mødet forhåbentlig på sigt kan resultere i nogle konkrete redskaber og muligheder til gavn for landområderne.
Finansminister Kristian Jensen fik lov at skylle alle inputtene ned med frisktappet komælk, mens han kunne betragte markerne omkring Kgs. Thisted, som solen samtidig valgte at skinne på.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler