onsdag, maj 29, 2024

200-året for N.W. Gades fødsel markeres ved 3 arrangementer i Aarestrup og Haverslev

Aarestrup-Haverslev kirkekorDe to sidste års tredobbelte fejring i Aarestrup og Haverslev af 150-året for hhv. komponisten Carl Nielsen og digteren Jeppe Aakjær følges i år op af en tredobbelt markering af 200 året for den danske komponist N.W. Gade, der i sin samtid opnåede stor anerkendelse, ikke mindst i udlandet.

Aarestrup-Haverslev kirkekor synger Elverskud
Eet af N.W. Gades allermest kendte og elskede værker er korværket “Elverskud”, der er skrevet over den gamle fortælling om Hr. Oluf, der aftenen før sit bryllup trodser alle advarsler og rider ud i sommernatten. Værkets mest berømte sats er den smukke “Morgensang af Elverskud”, der ofte opføres løsrevet fra sin sammenhæng.
I anledning af N. W. Gades 200-års fødselsdag har Aarestrup-Haverslev kirkers kor kastet sig ud i det store projekt at indstudere og at synge hele “Elverskud”. Resultatet af vinterens intense øvning kan høres ved korets forårssangaften i Aarestrup kirke.
Ved koncerterne medvirker solisterne Jane Marcussen, sopran, Rikke Sommer Eriksen, mezzosopran og Anders Tranberg-Bjerg, tenor. De tre solister synger alle i kammerkoret Coro Misto. Desuden medvirker Torben Ebbensgaard, eufonium. Pianist Lillie Olesen akkompagner, og Anette Kjær dirigerer værket. De to koncertaftner indledes og afsluttet med fællessange, der ligeledes inddrager fortællingen om Hr. Oluf.
Efter koncerten i Aarestrup er aftenkaffe i Aarestrup Forsamlingshus og efter koncerten i Haverslev er alle velkomne til sammen med koret at fejre et forhåbentligt veloverstået korprojekt, når menighedsrådet er vært ved et glas rødvin m.m.
Troels Kold, organist i Als- Øster Hurup kirker og Anette Kjær, organist i Aarestrup og Haverslev kirker har sammensat en fødselsdagskoncert-fortælling med fællessang og musik af og fortælling om N.W. Gade. Undervejs vil der også være solistiske indslag, når de to medvirkende, der begge er klassisk uddannede sangere, på skift vil akkompagnere hinanden i en række sange med musik af N.W. Gade. Koncertfortællingen i kirken varer ca. en times tid og herefter fortsætter festen i Aarestrup forsamlingshus med lagkage og sommersange.
Der er gratis adgang til alle tre arrangementer og alle er meget velkomne til at være med til på denne måde at markere og fejre 200-året for N.W. Gades fødsel.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler