mandag, april 15, 2024

LÆSERBREV: Klippekortet skal tilbage i Rebild

laeserbrev_logo”Der skal arbejdes på, at få klippekortet tilbage til Rebild kommunes hjemmeboende ældre. Rebild kommune kan ikke være bekendt, at tage denne mulighed fra vores ældre – og slet ikke når Rebild Kommune allerede har fået kr. 750.000 i bloktilskud til at løfte opgaven med. Hvor er de kr. 750.000 blevet af? Hvilket hul er disse penge puttet i? – jeg spørger bare. Jeg tager dybt afstand fra denne prioritering og opfordrer til, at punktet hurtigst muligt kommer på Byrådets dagsorden, og at beslutningen bliver omstødt.
I forvejen har vi med et område at gøre, hvor citronen er presset. Vi har ældre, der oplever forringet serviceniveau, og vi har medarbejdere, der halser afsted og som dagligt har dårlig samvittighed, fordi de går hjem fra arbejdet med en følelse af ikke at have haft ressourcerne til at udføre opgaver med den kvalitet, som de er uddannet til, og som de som mennesker er opdraget til. Da klippekortet blev indført (som nok er en af de bedste investeringer de sidste mange år på ældreområdet), var der muligheder i minuttyranniet for at give borgeren den ekstra service, som der absolut ikke er mulighed for i den ellers pressede hverdag.
Vores ældre medborgere skal blive længst muligt i eget hjem (og i eget liv), de skal trænes, de skal rehabiliteres, og de skal opleve livskvalitet. Men når Rebild Kommune fjerner de tildelte ressourcer, fjernes også muligheden for disse ting – og det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Vi skal behandle vores ældre og vores medarbejdere med respekt og med værdighed – så derfor: få omstødt denne beslutning hurtigst muligt”.

Anette Hovesen,
Byrådskandidat til KV17 for Venstre i Rebild Kommune.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler