lørdag, juli 20, 2024

Traditionsrig kagedag i Kig-Ind i Nørager

Der var traditionen tro god tilslutning til Kagens Dag i Nørager i sidste uge.

Ganske vist var der færre deltagere end sidste år, hvilket formentligt skyldes frygten for, at man ville komme til at stå i kø i længere tid sådan, som tilfældet var sidste år. Og i år var der jo regnvejr på dagen.
Men denne gang havde man arrangeret det sådan, at indgangen til ”take away” kager var adskilt fra den indgang, som blev benyttet af dem, der ønskede at spise kagerne i Kig Ind og nyde en kop kaffe. Og det betød, at man stort set kunne undgå kødannelse, selvom det var adskillige hundrede mennesker, der skulle betjenes inden for de tre timer, der var afsat.
Det er Helle og Peter Rask fra Nørager Bageri, der er arrangør, og det er sådan, at ikke alene overskuddet, men hele omsætningen vil blive uddelt til velgørende formål i lokalsamfundet. I sin velkomst kunne Peter Rask fortælle, at man denne gang havde bagt 16.000 kager.
Traditionen tro var en lokal person udpeget til at indlede med en kort tale, og det var i år byrådsmedlem Jeppe Ugilt Hansen, som roste Helle og Peter for deres enorme arbejdsindsats og for at have skabt en tradition, der trækker mange mennesker til Nørager.
”Samtidig er der grund til at rose de mange frivillige, der bistår med praktiske opgave i forbindelse med arrangementet, og som i det hele tage bakker op om de ting, der foregår i Kig Ind,” sagde Jeppe Ugilt.
Som et kuriosum kunne Jeppe Ugilt oplyse, at han som 13-14 årig havde haft et fritidsjob med rengøring i bageriet. ”Her blev jeg bedt om til jul at aflevere en ønskeseddel, og selvom jeg da ikke troede, at en sådan rengøringsdreng kunne forvente en større gave, så skrev jeg alligevel en Manchester United trøje på som første ønske. Det ønske blev opfyldt, og det er den trøje, jeg har på i dag, så I kan nok se, at jeg passer på mine ting.”
Selvom der i år var færre deltagere end sidste år, så blev der alligevel solgt ca. 12.000 kager. Resten blev så udbudt i butikken dagen efter og ved en salgsbod, som Nørager Bageri har i Aalborg. Helle og Peter Rask forventer derfor, at arrangement vil indbringe ca. 50.000 kr., som bliver uddelt til velgørende formål i lokalområdet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler