torsdag, marts 28, 2024

Grøn tjekliste skal undersøge, hvor grøn Rebild Kommune egentlig er

Søndag den 21. maj havde Enhedslisten Rebild inviteret til travetur i Gravlev Ådal.

Smukt solskinsvejr. Skønne omgivelser samt gode politiske diskussioner om forskellige lokale natur og miljøspørgsmål.
Baggrunden for arrangementet i Gravlev Ådal er et landsdækkende projekt ”Det store naturtjek” Projektet finansieret af Aage V. Jensen Naturfond (biodiversitet.nu). I perioden 2015-2020 skal det undersøges om naturtilstanden i landets kommuner går frem eller tilbage.
De første resultater af, hvordan den biologiske mangfoldighed har det i Danmark, placerer Rebild Kommune som nr. 48 ud af Danmarks 98 kommuner. Naturkapitalen i Rebild Kommune karakteriseres som middel og kommunen opnår 24 point ud af 100 mulige point.
Resultatet står i stærk kontrast til kommunens eget billede af naturen. Konklusionen blandt deltagerne var klokkeklar. Naturkapitalen i Rebild Kommune skal forbedres. Et af forslagene gik på, at der skal skabes mere sammenhængende natur. Et initiativ, der uden tvivl vil være med til at påvirke biodiversiteten positivt og samtidig være med til, at forbedre kommunens naturkapital.
Det er et vigtigt politisk fokusområde for Enhedslisten Rebild.
I forbindelse med kommunalvalget har Enhedslisten Rebild fået udarbejdet en grøn tjekliste.
Enhedslisten Rebild går nu i gang med at aktivere den grønne tjekliste. Formålet er at finde ud af, hvor grøn Rebild Kommune egentlig er. Tjeklisten skal være med til at give inspiration, rejse problemstillinger og stille konkrete politiske forslag.
Tjeklisten fokuserer på følgende temaer: Klima og klimatilpasning, Energi, Transport og kollektiv trafik, Landbrug og fødevarer, Natur, Vandmiljø, Planlægning, Forurening, Kemi i produkter, Produktion, Deleøkonomi, Genbrug, Forbrug og vækst

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler