søndag, maj 19, 2024

101 Nørager-flygtninge på vellykket sommerudflugt

Foreningen for integration af flygtninge i Nørager havde stor succes med at arrangere en bustur til Djurs Sommerland for byens flygtninge.

Flygningene kommer oprindeligt fra Eritrea, Congo, Iran, Irak og Syrien. De 101 deltagere i alle aldre fyldte to busser og tre privatbiler.
Turen var absolut en stor succes, idet også kvinderne deltog aktivt i at afprøve parkens forlystelser. De holdt sig heller ikke tilbage fra at tage med ruchebanen gennem vandland, så langt de fleste blev godt våde. Men alle uanset alder og nationalitet morede sig højlydt og kom godt ud af det med hinanden. Det var tydeligt, at de alle livede op ved at more sig sammen, og mange ville gerne være blevet i sommerlandet i længere tid. Det gjorde dagen til en meget stor oplevelse både for deltagerne og for arrangørerne.
Udflugten var arrangeret og ledet af foreningens formand, Ellen Christine Vestergaard, Nørager, sammen med kasserer Lene Lassen, Stenild, og Kaj Lundgaard, Nørager, der sammen med en kollega desuden var chauffør på turen. Målet er valgt ud fra flygtningenes eget ønske, idet de aldrig havde oplevet at besøge et sommerland.
Byens bager var med til at sponsorere nogle poser rundstykker, og de blev smurt og fortæret på en rasteplads undervejs på turen. Til gengæld have deltagerne selv medbragt mad til resten af dagen. Alle gav udtryk for et stort ønske om at gentage turen til et sommerland, men det bliver dog tidligst til næste sommer, tilføjer Ellen Vestergaard.
Tidligere på sommeren var Ellen Vestergaard sammen med et hold flygtningekvinder på bustur til Den gamle By i Aarhus. Det var også en succes, fordi nogle af kvinderne kunne genkende bygninger fra deres hjemland. De kunne bruge mere tid for at se endnu flere huse indvendigt og opleve helheden i købstaden. Derfra fortsattes til Bazar Vest, hvor de spiste og foretog indkøb af madvarer og tøj. Alle ønsker en tilsvarende ”kvindetur” gentaget på et senere tidspunkt.
Nogle af Nøragers flygtningekvinder var også aktive ved ”Kagens Dag” i medborgerhuset Kig Ind, hvor de hjalp til med at servere de mange slags kager. De var så begejstrede for opgaven, at de gerne vil være med igen til næste år.
Ellen Vestergaard fortæller at det gør de, fordi de gerne vil hjælpe til i lokalsamfundet og derved komme i kontakt og samtale med byens beboere og lære dansk kultur og levevis endnu bedre at kende. Og det er netop formålet med flygtningeforeningens arbejde.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler