lørdag, juli 13, 2024

LÆSERBREV: Bedre vilkår for de ældre

Skal vores ældre, som har skabt det velfærdssamfund vi har, virkelig behandles sådan?
I dag oplever vi, at man skal være meget dårlig for at blive visiteret til et ældrecenter, eller at få visiteret den rette hjælp af hjemmeplejen ud fra den enkeltes situation/sygdom. Kan det virkelig passe, hvis man som ældre i Rebild kommune eks. er nedslidt eller har brug for mere omsorg, ikke skal have mulighed for at nyde sit otium på et plejecenter, imens man stadig kan nyde godt af det sociale med andre?
Vi vil gerne, at de ledige pladser vi har på vores ældrecentre benyttes og ikke står tomme. Dette må der også være en økonomisk fordel i.
Med de få midler der bliver afsat til aktiviteter på ældrecentrene, er vi heldige med, at personalet formår at skabe bare lidt hygge, grundet deres kreative tænkning. Men det er ikke godt nok! Der skal afsættes midler til, at man kan føle ældrecentret som et hjem og et sted, hvor man kan trives. Der skal være midler til, at personalet kan skabe hyggelige og hjemlige rammer, og hvor omsorg og livskvalitet kan blive prioriteret højere.
I dag har alle kommunens ældrecentre en fælles bus til eksterne aktiviteter. Den står i Støvring, og hvis et ældrecenter skal bruge den, skal de selv sørge for, at den kommer til centret. Men da der ikke er afsat ressourcer til “afhentning af bus” bliver bussen ikke brugt. Dette må og skal gøres bedre!
Vi vil arbejde for bedre løsninger!

Allan Jæger
André Ellegaard Jensen
Stina Toft
Socialdemokratiet

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler