torsdag, juli 18, 2024

Søndagens tekst uge 46

Jesus hvilede sig.
Jesus.
Jesus er en vigtig person.
Der er jo en grund til at vi er ’kristne’. Det er netop fordi vi mener, at denne mand, kom med et vigtigt og altforandrende budskab til verden: ‘Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.’ Men der er også et andet bud, der står lige med det: ‘Du skal elske din næste som dig selv.’
Pludselig skulle man til at behandle andre ordentligt, tale pænt og tage sig af dem, der blev udstødt af samfundet.
Ja, og derpå bygger vi vores samfund. Det er godt og det er vigtigt.
Men der er nogle ting, man tit glemmer, når man taler om Jesus: Han var ikke et dydsmønster: Han var en regelbryder og mønsterændrer. Han blev vred, rigtig gal i hovedet, og smed de handlende ud fra tempelpladsen. Han græd og var bange. Han gik væk fra menneskene for at være i fred og bede. Ja, og så helbredte han ikke alle.
Tænk blot på historien fra Bethesda Dam. Jesus helbreder én enkelt mand, der ligger ved dammen, men resten må stadig kæmpe om, hvem, der først kan komme i dammen, når vandene bliver oprørte.
Sådan hører vi tit om, at Jesus helbreder én enkelt mand, kvinde eller barn. Med sine evner kunne han vel helbrede alle på én gang, i stedet for at nøjes med en enkelt person ad gangen. F.eks. hører vi om, at han helbredte ti spedalske på én gang, så evnerne har han. Men hvorfor gør han det så ikke?
Måske, fordi der stadig skal være arbejde til os mennesker. Vi skal stadigvæk tage os af vores små, vores syge, vores ældre og gamle. Vi skal stadig gøre en indsats.
Ingen har sagt, at livet er nemt eller en dans på roser. Nej, i livet skal man kæmpe for det man ønsker, men ikke på en måde, så det går ud over andre. Vi skal stadig elske vores næste som os selv og tage vare på hinanden med høflighed, hensyn, hjælp og bistand, hvor det behøves.
Men når vi har gjort alt dette, så husk på, at også Jesus blev træt, gik for sig selv og hvilede.
Det må vi også godt – det er faktisk helt i orden.
God søndag.
Rikke Visby Wickberg
Sognepræst i Kgs. Tisted, Binderup og Durup pastorat

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler