søndag, juni 16, 2024

LÆSERBREV: Borgmester uden ansvar?

Borgmesteren i en kommune er øverste chef for Forvaltningen i kommunen. Lige under borgmesteren sidder kommunaldirektøren i kommuners organisationsplan. Øverste chef har det fulde ansvar for hvad der sker- og hvad der ikke sker! I Rebild kommune har der været meget uro og udskiftning af chefer og ledere de seneste år. Uroen vedrører alle borgere – og i særdeleshed borgere som har kontakt med kommunen når de har brug for hjælp. Ligeledes vedrører uroen alle kommunens ansatte.
Borgmester Leon Seppelin udtaler til en avis at i en større organisation er der bare nogle gange hvor en fratrædelse kan blive udgangen. Større end hvad?- Alle Rebilds nabokommuner er større end Rebild og her udbetales 0,00 kr i erstatning til fratrådte ledere! Når der er tale om så mange sager og så store millionbeløb til erstatning i Rebild kommune kan det IKKE være en tilfældighed!
Ansvar kan og skal uddelegeres men den øverste chef og leder har stadig det overordnede ansvar. Når en leder fratræder efter uro og utilfredshed er der mange tabere udover den person som bliver bortvist.
Det virker som om både kommunaldirektør og borgmesteren i Rebild kommune bare trækker på skulderen og slet ikke påtager sig det ansvar de har overfor borgere og ansatte i Rebild kommune! Man kan ikke løse problemer i en stor organisation ved at vende det blinde øje til og ellers tømme skraldespanden når den flyder over – en chef og en leder skal lede og hjælpe personer nedad i organisationen og sikre sig at ansatte kender komandovejen og ved hvor de kan få hjælp når der opstår situationer de ikke selv kan løse.
Rebild kommune trænger i høj grad til en øverste ledelse der kan og tør tage ansvar!

Preben Bøgh

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler