tirsdag, juni 25, 2024

Julesøndag på Boldrup Museum

Æbleskiver, julegrød og æblesaft
Normalt er det stille og fredeligt på Boldrup Museum en søndag eftermiddag i december.
Denne søndag blev der dog afholdt julearrangement på det gamle stråtækte husmandssted, og her var der som i julesangen voldsom trængsel og alarm. Museet var stuvende fuld af børn og voksne i julestemning, og overalt på museet blev der snakket og julehygget.

I den gamle stald og i det gamle foderrum var der i dagens anledning lavet værksteder, hvor gæsterne bl.a. kunne lave deres egne, flotte juledekorationer og adventskranse, og i museets nye store formidlingslokale blev der hele dagen lavet julepynt og drukket litervis af julegløgg og spist store dynger æbleskiver. Fra gryderne på det gamle brændekomfur i stuehuset, blev der serveret varm æblesaft med flødeskum og kanel.
Et af dagens højdepunkter, ikke mindst for de mange børn, er, når museets nisse skal vækkes, så han kan få sin risengrød, og den gamle lade var da også fyldt til bristepunktet med børn og voksne, der oplevede en fræk nisse, som med stor velbehag spiste den risengrød, han fik serveret.
Dagens besøgende fik efterfølgende selv mulighed for at smage grøden, og i det dejlige decembervejr var der mange, der valgte at spise udenfor på museets hyggelige gårdsplads.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler