tirsdag, juni 25, 2024

LÆSERBREV: Kære Byråd: Start med en studietur!

Det er så moderne, at politikere tager på dyre studieture til eksotiske steder i verden. Mon ikke det nye byråd i Rebild Kommune skulle indlede året med at tage på en studietur. Ikke til fjerne verdensdele, men til Frederikshavn. Det kunne være et godt mål for det kommende byråd, og sådan en studietur kan gøres på en dag og dermed uden de store udgifter for kommunen.
Hvorfor netop Frederikshavn vil nogle måske spørge. Jo, her kunne vore lokale politikere lære noget om, hvad ordet demokrati betyder, og om, hvad et godt politisk klima betyder for en positiv udvikling af kommunen.
I Frederikshavn har den siddende borgmester, Birgit Hansen, opnået over 14.000 personlige stemmer, svarende til ca. 42 % af samtlige afgivne stemmer. Og tilsammen har hendes parti (Socialdemokraterne) fået omtrent 60 % af samtlige afgivne stemmer og dermed 18 af de i alt 27 mandater i byrådet.
Det er vælgernes tillidserklæring til en midtsøgende borgmester. Birgit Hansen kunne have ladet sit parti sætte sig på næsten alle poster uden at spørge de andre partier, men hun valgte en bred konstituering, hvor alle var med.
”Det er bedst for vor kommune, at vi i byrådet er fælles om at bære ansvaret og magten!” Sådan lød hendes udsagn i TV på valgnatten. Og i en pressemeddelelse efter konstitueringen sagde Birgit Hansen bl.a.: ”Det glæder mig, at vi kan enes om en bred konstituering. Det fordrer det bedste samarbejde, så vi bruger vores energi på at skabe resultater med de muligheder, udfordringer og vilkår, vi har i Frederikshavn Kommune.”
I Rebild Kommune har et snævert flertal på 13 ud af 25 derimod haft travlt med på valgnatten at indgå en aftale, som skal holde Venstre og Den Sociale Fællesliste uden for afgørende indflydelse – trods disse to partiers store folkelige opbakning.
Ikke alene har flertalsgruppen valgt at snuppe så mange af de lønnede poster som muligt, men man går endnu videre. Man vil også ændre styrelsesvedtægten, så Rebild Kommune ikke længere skal have en 2. viceborgmester, der ellers ville tilfalde mindretalsgruppen. Og det vil man åbenbart undgå! Det virker mildest talt provokerende. Og det er en hån mod vælgernes afgørelse!
Derfor kære byråd: Tag en tur til Frederikshavn og hør om, hvad man her har kunnet mestre gennem et bredt samarbejde i den forløbne periode. Og om respekt for vælgernes afgørelse!
Heldigvis har medlemmerne af Venstre og Den Sociale Fællesliste meldt ud, at de trods dette vil søge et samarbejde til gavn for kommunen. Jeppe Ugilt, der efter sit flotte valg er valgt som gruppeformand for Venstre, har udtrykt det på følgende måde: ” Vi er klar til at samarbejde med de øvrige partier i byrådet, og jeg glæder mig til sammen med mine syv gruppefæller at komme til at sætte et tydeligt positivt præg på de kommende fire års byrådsarbejde.” Det er vise ord, som kunne være en borgmester værdig!

Søren Christensen
Nørager

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler