mandag, april 15, 2024

Ny Mustang blev leveret skræddersyet

”Gør døren høj, gør porten vid” lyder det i en gammel salme. Hos Vestergaards Maskinservice i Vodskov havde indehaver Martin Vestergaard hellere set, at gårdejer Mogens Hansen på Hasselhøjgård ved Nørager havde en knapt så vid port, som til gengæld var lidt højere.
Så kunne den nye Mustang AL506 nemlig være kørt problemfrit ind og ud.
”Når det ikke kunne være anderledes, måtte vi jo skræddersy den nye maskine til Mogens Hansen. Derfor har vi sænket kabinen otte centimeter og samtidig monteret frontrude, bagrude, vinduesvisker og sprinkleranlæg sådan lidt forfra. Heldigvis er kabinen tilstrækkelig rummelig til, at både Mogens Hansen og hans søn, Dennis, kan sidde komfortabelt”, fortæller Martin Vestergaard.
Det blev en solid portion maskiner, Vestergaards Maskinservice kunne aflevere på Hasselhøjgård. Foruden den nye Mustang AL 506, købte Mogens Hansen nemlig også en Mustang AL708, som er topmodel i den amerikanske producents serie af knækstyrede minilæssere. Samt en Polaris ATV. Plus et dozerblad specielt udviklet til stalden på gården ved Nørager, fordi det skal kunne skråtstilles og ikke være bredere end læssemaskinen.
”Vi er Scantrucks første Mustang-forhandler til at sælge en af de nye 708’ere. Den lidt mindre Mustang AL506 har vi allerede solgt flere af”, fortæller Martin Vestergaard, som driver virksomheden Vestergaard Maskinservice sammen med sin svoger, Laurits Vestergaard. Egentlig var det en udskiftning af ATV’en, der satte gang i den tredobbelte maskinhandel. Hasselhøjgårds gamle ATV var stået af, som Mogens Hansen udtrykker det.
”Og så vidste vi, at både den store grab-traktor og vore gamle minilæsser af et andet mærke var ved at have udtjent deres værnepligt. Det førte til en snak med Martin Vestergaard i Vodskov. Og dermed også en ny generation af maskiner på gården.
Der er også lagt an til næste generation, når det kommer til Hasselhøjgårds ejerskab.
”Gårdens historie går tilbage til 1843, og Dennis er sat i stilling til at blive ottende generation. Da jeg selv overtog den i 1975, startede jeg med 90 køer. I dag er der kun ydermurene tilbage fra dengang, og efter en totalrenovering har vi nu plads til 200 køer. Tillige har vi 30 tønder land, der skal høstes, men det klarer en maskinstation for os”, fortæller Mogens Hansen.
De to generationer på Hasselhøjgård kan i øvrigt glæde sig over, at hjælpen også er nær, hvis de nye Mustang-maskiner byder på udfordringer af den ene eller anden art. Hasselhøjgård har adresse på Mejlbyvej 148. Nærmeste nabo i nummer 146 hedder Michael Poulsen og er servicemontør hos – Vestergaards Maskinservice i Vodskov.
”Mogens Hansen har service så tæt på som overhovedet tænkeligt. Jeg er da også begyndt at kalde Michael Poulsen for vore nye Afdeling Syd”, siger Martin Vestergaard

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler