onsdag, maj 29, 2024

Det gode virksomhedssamarbejde i Rebild kommune får flygtninge hurtigere i job

Arash Nilaky har nu arbejdet hos Mekoprint i seks måneder

Tillid og gensidig forpligtigelse er nøglen til det gode samarbejde mellem virksomheder og kommune, når flygtninge skal integreres hurtigt på det nordjyske arbejdsmarked.

Det er Arash Nilaky, der er flygtning fra Iran, et godt eksempel på. Arash blev ansat på Mekoprint A/S i Støvring kun fem måneder efter ankomst til Rebild Kommune.
Den 30-årige iranske flygtning, Arash Nilaky blev i august 2017 ansat i fast lønnet beskæftigelse hos den Støvring-baserede virksomhed, Mekoprint A/S, i en såkaldt Integrationsgrunduddannelse (IGU). Ansættelsen af Arash voksede ud af et eksisterende tæt samarbejde mellem virksomheden og Rebild Kommunes Jobcenter. Forløbet understreger vigtigheden af det gode samarbejde mellem virksomhed og kommune i arbejdet for bringe ledige flygtninge hurtigere i varig beskæftigelse.
Et godt match
I opsvingstider, hvor der er rigeligt at lave på de nordjyske virksomheder, er det vigtigt at få sikret ’det gode match’ mellem virksomheden og den ledige. Efter en grundig forventningsafstemning om Mekoprints krav og forventninger til en fremtidig ansat, blev Arash hurtigt set som et godt match. Dette til trods for at Arash på daværende tidspunkt kun havde været i Rebild Kommune i godt to måneder. Arash har nemlig tre vigtige ressourcer: nysgerrighed, motivation og grundlæggende fagkompetencer.
Da Arash er uddannet indenfor elektromekanik, blev der aftalt otte ugers virksomhedspraktikforløb kombineret med sprogskole for at afprøve Arashs evner. Arash viste sig at være helt rigtig for Mekoprint, og der blev indgået en aftale om et to-årigt Integrationsgrunduddannelsesforløb.
HR Partner hos Mekoprint, Henriette Vestergaard fortæller om forløbet:
– Virksomhed og kommune skal turde forpligte hinanden og det supervigtigt med det der match. Kan man føle en lille smule kemi? Når kompetencerne så også følger med, er det en ekstra bonus. Det er vigtigt, som i Arash’ tilfælde, at have en god hjemstavnskommune – det bidrager til at sikre den gode start på virksomheden.
Tidlig arbejdsmarkedstilknytning er vigtig for en succesfuld integration
Samarbejdet mellem Rebild Kommune og Mekoprint banede altså vejen for, at Arash kunne komme hurtigt i ordinær beskæftigelse og begynde en meningsfuld og selvstændig tilværelse som ny dansker. Arash fortæller, at han er meget glad for at få muligheden for at bidrage til det danske samfund, og at han bare drømmer om det gode rolige liv og om, på et tidspunkt, at stifte familie i Danmark.
– At starte på Mekoprint. Det gjorde mig glad, slutter Arash.
Arash har nu været ansat hos Mekoprint i lidt over seks måneder. Virksomheden har derfor mulighed for at indhente den første af to integrationsbonusser på 20.000 kr. i forlængelse af IGU’en. Personligt kan Arash inden længe se frem til at blive op-kvalificeret yderligere gennem målrettede AMU-kurser, mens han fortsat deltager i danskuddannelse om aftenen og hele tiden øver sit danske sprog i sprogskolen og på sin arbejdsplads.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler