torsdag, juni 13, 2024

Sikke en masse, man kan få for 50 kr.

Trine Lilholt(billedet) og Klaus Trane
underholdte, efter spisnng, med musik.

Sådan lød det fra mange af de knap 90 deltagere ved ’Danmark spiser sammen’ på Rebildhus tirsdag 24. april.
Ældre Sagen i Støvring-Nørager havde arrangeret en dejlig aften, der startede med ’Noget med fugl’, dvs. kyllingefrikadeller, kyllingeroulade og kylling i karry. Hertil blev der serveret marinerede kartofler, ris og en stor salat.
Alle tog godt for sig, og mange fik endda 2 gange. Og der var mad nok til alle. Da fuglen var fløjet, dvs. maden var fortæret, var der god tid til en hyggesludder, inden der kom SMUK musik, og det var sandelig SMUK musik ved Tine Lilholt og Klaus Trane.
Det var nogle af temaerne fra ’Deamscapes’, der er en serie med malerier og tilhørende musik, skabt af Tine og Klaus. De spillede ’Kildevæld’, der blev komponeret efter en tidlig morgenstund ved Ravnkilden, hvor Tine var med sin hund. Pludselig sang hund og sten så dejligt – helt i H.C. Andersens ånd, og Tine gik hjem til Klaus og sagde: ”Vi skal lave den musik nu!” Det er der kommet meget flot musik ud af.
’Mother Nature’ fulgte, og derefter spillede de ’Hold Balancen’, der er et eksempel på, at musik bringer en ud af en tilstand og ind i en anden. Tænk bare på begravelser!
Sidste nummer var ’Horisontens vinger’. Og i horisonten mødes jo himmel og jord.
Al musikken frembragte billeder på indersiden af øjenlågene, og for at blive i H.C. Andersen ordvalg: ”Det var mere end nydeligt, det er pænt!”
Ekstranummeret var musikken til ’I skovens dybe stille ro, og her sang og nynnede man med efter bedste evne.
Alt i alt en dejlig aften, og ”Sikke meget, vi fik for 50 kr!”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler