søndag, maj 19, 2024

Et år med projekter istedet for prøver

”10 PRØVEFRI” på Borremose Efterskole er et tilbud til de elever der gerne vil slippe for prøver.

Borremose Efterskole barsler nu med en prøvefri 10. klasse som et alternativ til skolens eksisterende 10. klasse med folkeskolens afgangsprøve. Brænder man for at skabe nyt og er man til den kreativt skabende kunst, international udveksling eller håndværk – så kan man få muligheden som elev i 10 PRØVEFRI.
Undervisningen og arbejdsformen tager udgangspunkt i en tværfaglig og projektorienteret undervisning. I løbet af året laver man 4-5 større projekter, hvor man får lejlighed til at fordybe sig. Der arbejdes uafhængigt at et fast pensum og i ”10 PRØVEFRI” er karaktererne byttet ud med skriftlige evalueringer og udtalelser. Adgangskravet er derfor, at man fagligt allerede i 9. klasse har kvalificeret sig til en ungdomsuddannelse.
Borremose har som efterskole mulighed og frihed til at tilbyde eleverne en anderledes og kreativ undervisning, der både er relevant for eleverne fagligt, men som også fanger deres interesse. Vi tror på, at det er ved at skabe og genkende sammenhænge og ved at få et større medansvar for egne forløb, at man lærer kunsten at mestre.
Borremose Efterskole råder over mange veludstyrede værksteder og tilbyder eleverne højt kvalificeret undervisning såvel praktisk som bogligt. Vi lægger stor vægt på, at det faglige indhold bliver gjort relevant for de unge i forhold til deres kommende ungdomsuddannelse. Der vil i projekterne være fokus på forskellige kombinationer af fagene dansk, engelsk, matematik, natur- og kulturfag. Eleverne arbejder med studiegrupper og samarbejdsøvelser, fordi vi tror på, at gode samarbejdskompetencer er læring for livet.

 

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler