lørdag, juli 13, 2024

Det kan være dyrt at lukke klamphuggerne ind i dit hjem

Stadig flere nordjyske boligejere bruger uautoriserede firmaer til at fifle med el- og vvs-installationer.

Det kan ifølge det regionale TEKNIQ-råd være farligt for både sikkerheden og pengepungen.
Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det sikkert også.
Det gælder også el- og vvs-installationer, hvor vi desværre oplever, at mange firmaer pynter sig med lånte fjer og påstår, at det har den lovpligtige autorisation, uden at det er tilfældet. Og stadig flere boligejere lader sig tilsyneladende friste af de lidt for gode tilbud.
I hvert fald viser nye tal fra Sikkerhedsstyrelsen, at antallet af anmeldelser om ulovlige el-, gas- og vvs-installationer fortsætter med at stige. Samtidig ser vi stadig flere eksempler på, at de firmaer, der reklamerer med at være ”autoriserede”, uden at det er tilfældet, blæser på de henstillinger, de får.
Der er altså god grund til, at du som boligejer er årvågen og tjekker (for eksempel ved at søge efter virksomheden på www.tekniq.dk), om den virksomhed, du lukker ind i dit hjem, nu også er i stand til at løse opgaven forsvarligt og lovligt.
For det kan blive en dyr og risikabel oplevelse, når klamphuggerne banker på. Forkert eller mangelfuldt udførte el- og vvs-installationer kan resultere i både vandskader og i værste fald brand. Skader, som forsikringsselskaberne ofte ikke dækker.
Og problemerne ER store. Sidste år viste en undersøgelse blandt TEKNIQ’s medlemmer, at mere end 75 procent af dem havde oplevet at blive kaldt ud til kunder for at udbedre fejl, der efter alt at dømme var udført af uautoriserede klamphuggere.
Desværre kan der gå flere år, fra en uautoriseret virksomhed bliver anmeldt, og til straffen falder. Det er utilfredsstillende og betyder, at klamphuggeriet kan få lov til at fortsætte alt for længe. Det skal vi have ændret på – både med hurtigere sagsbehandling og langt større straffe.
Men første skridt bør altså være, at boligejerne går langt udenom de uautoriserede firmaer og på den måde sikrer både helbred og pengepung.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler