onsdag, juni 19, 2024

Godt gang i grundsalget i Rebild

I 2017 blev der solgt mange boliggrunde i Rebild Kommune, også udenfor Støvring. Tendensen fortætter her i 2018.

I 2017 blev der solgt 15 grunde i Rørbæk, Bælum, Haverslev, Sørup, Øster Hornum og Suldrup. Det var rekord og kommunens grundsalgskampagne ”tæt på alt” som kørte i foråret det år, var formentlig medvirkende til det øgede salg i kommunens mindre byer. Et salg som i de foregående år har ligget på 6-7 grunde pr år.
Det ser ud til, at tendensen med flot kommunalt bolig-grundsalg udenfor Støvring fortsætter her i 2018, eftersom der i år allerede er solgt 12 grunde i Haverslev, Sørup, Øster Hornum og Blenstrup.
Borgmester Leon Sebbelin er meget tilfreds med, at grundsalget har bidt sig fast i byerne i hele kommunen:
-Jeg er glad for, at borgere der allerede bor i kommunen og de nytilflyttere vi tiltrækker fra blandt andet Aalborg har fået øjnene op for de kvaliteter, som hele Rebild Kommune byder på. Jeg er ikke i tvivl om, at den korte pendlertid til for eksempel Aalborg og Randers har betydning for, hvor man vælger at bosætte sig. Samtidig er man tæt på alt man har brug for; institutioner, fritidsaktiviteter, indkøbsmuligheder og unik natur.
Tendens: Flere børnefamilier flytter på landet
Ud over den smukke natur, som både nytilflyttere og kommunens ”gamle” borgere sætter stor pris på, er der andre faktorer der spiller ind, når tilflyttere vælger byggegrund. Mange børnefamilier søger bedre balance mellem familieliv og arbejde og en mere overskuelig hverdag, fortæller Leon Sebbelin:
-De mindre lokalsamfund i kommunen har et aktivt foreningsliv og fællesskaber, som jeg oplever appellerer til nutidens børnefamilier. Der er blevet mere attraktivt at bo i landdistrikterne – og de unge vil gerne have mulighed for at bevare deres spændende jobs i byerne, samtidig med at de her kan bo relativt billigt med god plads, natur og midt i et aktivt lokalmiljø.
Fakta
Der er nu udsolgt af kommunale byggegrunde i Øster Hornum, men der er stadig gode grunde til salg i blandt andet Haverslev, Nørager, Terndrup, Bælum og Rørbæk.
Der er planer på tegnebrættet til en ny privat udstykning i Øster Hornum – og der er flere private byggegrunde til salg i både Suldrup og Skørping.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler