torsdag, juli 18, 2024

Tuens årlige Høstmarked i Haverslev

Der blev kigget en del mod himlen, da det årlige høstmarked i Daginstitutionen Tuen i Haverslev blev åbnet af leder Joan Straarup.

Hun kunne byde velkommen til det tolvte høstmarked i rækken, og efter fællessang stod de yngste af Tuens børnehavebørn klar på scenen. De sang højt og flot, måske deres allerførste optræden foran et stort publikum, og klapsalverne udeblev da heller ikke! Børnehavens to andre stuer var også på scenen, lidt mere scenevant sang også de højt og flot for publikum.
Nu var der så pokaloverrækkelse!
I foråret havde alle børnene i Tuen hver sået en solsikke og en pralbønne. Disse planter er blevet passet og plejet hjemme i privaten, og nu skulle de højeste og længste planter præsenteres, og plante-passerne præmieres. Den højeste solsikke var 339 cm. høj og står i haven hos Alberte, Silje havde den længste pralbønnebælg på 31 cm., og Sanders pralbønneplante kunne prale af en længde på hele 560 cm.
SFObørnene lukkede scenen med deres traditionsrige stomp-nummer, mens der kom en lille byge ind over pladsen.
Lidt regn kunne nu ikke stoppe festlighederne, så markedspladsen blev åbnet så man kunne forlyste sig ved konkurrencerne: ‘Det muntre Køkken’, dæk-fitness, ærteposekast, gocart-løb og guldgravning. Teltet bugnede af kager, som forældrene i Tuen havde bagt til dagen, og nede ved bålhuset var der gang i mange aktiviteter. Der var der smagsprøver på kartoffelsuppe og fladbrød, der begge blev tilberedt over bål. Jens Nielsen fra Suldrup havde sin reb-maskine med, og selv om børnene syntes det var lidt mærkeligt at der stod slæder parat ved maskinen, så var de straks med på at fremstille reb. Sjovt at se, hvordan de tynde høstbindegarn langsomt men sikkert bliver til et tykt reb. Natur-Karsten var naturligvis også på plads med sit æblemosteri, så de mange æbler fra børnenes haver blev ved fælles hjælp forvandlet til den dejligste most.
Børnene i Tuen har i foråret sået og plantet en del grøntsager, og sammen med frugt der blev plukket og samlet, var der blevet fremstillet en masse marmelader, saft, olier, frø, tørret frugt, salsa, syltede rødbeder og meget mere, som blev solgt i salgsboden. Her kunne de hurtigste også købe fine indkøbsnet som SFO børnene havde dekoreret.
Heldigvis kom regnen kun i små byger, så solen tittede også frem og gjorde sit til at høstmarkedet igen blev en stor succes – og det kontante udbytte fra salgsboden blev omsat til nye shelters på legepladsen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler