tirsdag, juni 25, 2024

Spis sammen aften i sognehuset

På billedet ses Ellen Christine Vestergaard sammen med nogle af de syriske flygtninge, som er ved at klargøre aftenens menu. Til venstre for Ellen er det ægteparret Abdul Bassat og Ghadha Alsigry med deres datter, Rahmin. Til højre for Ellen ses et andet syrisk ægtepar, Badriha og Mohammed Osman. Det var Abdul Bassat, der efter spisningen fortalte om flugten fra Syrien til Danmark.

Menighedsrådet var onsdag aften i sidste uge ramme om et spis-sammen-arrangement i sognehuset i Nørager, hvor ca. 30 mennesker deltog, dels flygtninge , der er bosat i Nørager, dels lokale beboere.

Indledningsvis bød formanden for den lokale flygtningeforening og medlem af menighedsrådet, Ellen Christine Vestergård, velkommen, hvorefter der blev budt på syriske hjemmelavede lækkerier, som de deltagende syriske flygtninge havde bragt med sig hjemmefra.
Efter spisningen viste en af de syriske flygtninge billeder af et sønderskudt land og fortalte om, hvordan det var farligt at opholde sig i landet. Han havde lært sig et nogenlunde dansk og havde etableret virksomhed i Støvring.
Aftenen sluttede med, at en anden syrisk flygtning, Abdul Basset, der er bosiddende i Nørager, fortalte om, hvordan det var at flygte fra Syrien og om rejsen op gennem Europa for at lande i Nørager. Abdul havde endnu ikke lært sig dansk, men blev simultan tolket af sin 14-årie søn, Rahmin, der efter kort ophold i Danmark havde lært sig det danske sprog.
Abdul udtrykte sin glæde over den støtte, som de havde fået i byen, men han var alligevel sikker på at ville vende tilbage til Syrien, hvis krigen stopper inden for overskuelig fremtid. ”Vi er taknemlig over den behandling, vi har fået i Danmark, men Syrien er trods alt mit land,” var hans budskab. Men hvordan det ville forholde sig med hans børn, var han usikker overfor. De har jo lært sproget og holder af at være her i landet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler