onsdag, juni 19, 2024

Detektivfilm på Boldrup Museum

– Må vi låne geden? Der var mange spørgsmål at tage stilling til, da 21 elever fra Hvilsom Friskole havde indtaget Boldrup Museum i godt en uge i forbindelse med projekt ’Historiedetektiverne’.

I løbet af ugen skulle eleverne udforske et historisk emne – en genstand, en hændelse, eller som på Boldrup Museum: en tid, hvor det at være barn på landet var så helt og aldeles forskelligt fra den hverdag, som børnene kender. Eleverne skulle så efterfølgende lave små film på tre minutters varighed, som så siden skal konkurrere med film lavet af de andre klasser, der også har deltaget i projektet.
Projektet er et resultat af et samarbejde mellem TV2 Nord, P4 Nordjylland og ti nordjyske museer, herunder Nordjyllands Historiske Museum, som Boldrup Museum er en del af.
Hele fredagen var eleverne, sammen med deres lærere, Sara Henriksen og Ole Staunsbjerg og Gert Rubæk fra museets skoletjeneste, på besøg i Åbybro hos TV2 Nord, hvor to journalister instruerede eleverne i interviewteknik, lyssætning, lydoptagelser og meget mere – alt det, man skal kunne for at lave et filmet stykke detektivarbejde.
– Det har været nogle supersjove dage. Eleverne har været rigtig gode til at finde sjove vinkler på det, de vil fortælle. Og så er de bare fantastisk skarpe, når det handler om at betjene al den moderne teknik, som deres telefoner og tablets giver dem mulighed for; jeg har i hvert fald lært rigtig meget, fortæller Gert Rubæk, der har ydet bistand under hele processen.
Der går endnu nogle uger, inden alle klasserne har afsluttet projektet, og filmene bliver offentliggjort, så den endelige vinder af konkurrencen kan findes.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler