fredag, april 26, 2024

150 spejder gik tur i den flotte efterårsskov

For tredje gang afholdt Det Danske Spejderkorps en fælles julegåtur i Rold Skov. Arrangementet er især et tilbud til de mindste spejdere, da ruterne er 3 km og 5 km lange.
Der var ikke en sky på himlen, og solen gjorde sit til at skoven fremstod i de flotteste efterårsfarver. Ved Vedstedskovhus var 150 spejdere sammen med forældre og søskende samlet for at gå den tredje udgave af Rold Skov Julegåtur.
Spejderleder Birgitte Wilsted Simonsen, der står for arrangementet, fortæller ”Med sine ruter på 3 km eller 5 km, er denne gåtur velegnet for især de mindste spejdere. For mange af dem er det første gang, at de rigtig skal på spejder arrangement, og have et spejdermærke, så det er en stor dag”.
De to ruter følger til en start den samme strækning, og først efter halvanden kilometer skal man beslutte sig om det er 3 km eller 5 km, man har lyst til at gå denne dag. Undervejs benyttede flere lejligheden til at samle kogler, blade og kviste, der kunne bruge til nogle fine buketter. Andre fik se både musvåge, ravn, rådyr og egern, mens andre igen bare gik og nød det flotte vejr, og lyden af spejderne, der gik og snakkede.
Efter turen rundt i skoven i den friske kølige formiddagsluft kom spejderne retur til Vedstedskovhus, hvor der var lidt hygge-forplejning til deltagerne, og så arrangementets spejdermærke. Mange benyttede lejligheden til at sidde i og sludre lidt med andre spejdere og forældre – for gåture med spejdere handler nemlig rigtig meget også om socialt samvær.
”Det at gå er en spejdertradition. Julegåturen har i sine tre år samlet mellem 130 og 150 spejdere, hvortil kommer blandt andet forældre. Mange får en anledning til at komme ud i skoven – en anledning man nok ikke altid lige kan finde i hverdagen” fortæller spejderleder Birgitte Wilsted Simonsen, der nok kunne gøre krav på titlen, som dagens mest populære spejderleder – hun stod nemlig for uddeling af pedernødder til de deltagende spejdere.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler