lørdag, juni 22, 2024

Multihuset i Aarestrup har fået 1,9 mio. Beløbet er bevilliget af Rebild Kommune

Dette er landsbystøtte, der batter. Aarestrup er en lille aktiv landsby med 206 indbyggere.
Aarestrup er en aktiv landsby med et aktivt foreningsliv. Annika Maria Hansen, der er talsmand for borgerforeningen fortæller ”Vi er kendte for vores månedlige fællesspisninger i forsamlingshuset og en aktiv idrætsforening med udspring fra en lille lidt slidt gymnastiksal. Men med fantastiske omgivelser lige uden for Rold Skov, hvor især rideklubben boltrer sig. Idrætsforenings udeliv med cyklister, løbere, spejdere og andre naturelskere nyder ligeledes godt af disse omgivelser. Borgerforeningen samler indbyggerne til forskellige arrangementer lige fra romsmagning, gløgg og æbleskiver til fredagsøl i anlægget.
Annika Maria Hansen fortæller videre at kirken har en vigtig rolle i Aarestrup. Kirken samarbejder f.eks. til fastelavn med rideklubben, den økologiske andelsforening: Himmerlandsbyen, borgerforeningen og idrætsforeningen. Vi starter ud med rundstykker på gårdspladsen i præstegården, hvorefter turen går rundt i byen med stop i Himmerlandsbyen, hvor der bydes på kage. Ridningen afsluttes i forsamlingshuset med varm suppe fra borgerforeningen. Herefter er der børnevenlig gudstjeneste i kirken efterfulgt af fastelavnsfest med fuldt forsamlingshus. Nu vil Aarestrup med på bølgen af landsbyudvikling. Lige nu flyver de højt. Annika Maria Hansen fortæller ”Vi vandt 10.000 kr. i Fiduspræmien ved DM i foreningsudvikling og ikke mindst et håndtryk fra kulturministeren i september 2018 og nu de 1,9 mio. kr. fra Rebild Kommune. De 1,9 mio. kr. går til Multihusprojektet, hvor vi også har modtaget 500.000 kr. fra Fonden for Sparekassen Himmerland.

Multihuset opføres som en totalentreprise på et samlet projekt. Totalentreprisen vælges for at gøre projektet enkelt og med professionelt projektstyrende firma med mange tilsvarende referencer. Det samlede projekt udbydes efter Rebild Kommunes retningslinjer. Se side 10 i vedlagte bilag. Projektet er et multihus med en hal og multifunktionelt mødelokale. Et enkelt projekt med et relativt beskedent budget. Dette gøres for at skabe mest mulig værdi for pengene. Lokalerne skal være fleksible, således de kommer mest muligt i brug – og samtidig skaber lyst til fysisk udfoldelse. Multihuset forventes at leje grunden af Gregers Krabbe, hvorfor omkostninger til grund er lave. De primære omkostninger til grunden er tilslutninger. Den lokale tømrerforretning har vurderet, at det er et realistisk budget.Multihuset opføres som en totalentreprise på et samlet projekt. Totalentreprisen vælges for at gøre projektet enkelt og med professionelt projektstyrende firma med mange tilsvarende referencer. Det samlede projekt udbydes efter Rebild Kommunes retningslinjer. Se side 10 i vedlagte bilag. Projektet er et multihus med en hal og multifunktionelt mødelokale. Et enkelt projekt med et relativt beskedent budget. Dette gøres for at skabe mest mulig værdi for pengene. Lokalerne skal være fleksible, således de kommer mest muligt i brug – og samtidig skaber lyst til fysisk udfoldelse. Multihuset forventes at leje grunden af Gregers Krabbe, hvorfor omkostninger til grund er lave. De primære omkostninger til grunden er tilslutninger. Den lokale tømrerforretning har vurderet, at det er et realistisk budget.
Byggegrund:     100.000,-
Varmepumpeanlæg:     250.000,-
Afslutning omkring grund:     100.000,-
Tilslutningsafgifter:      30.000,-
Hal: 9.500.000,-
Uforudsete udgifter (8%):     798.400,-
Total: 10.778.400,-

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler