tirsdag, juni 25, 2024

Søndagens tekst uge 9

Fastelavnssøndag, 3. marts 2018.
Fastelavns søndag er der udklædte børn og voksne alle steder. På denne dag gemmer vi os bag masker, så vi kan være lige den, vi drømmer om. Til dagligt gemmer vi os også tit, men da er det bag mere usynlige masker, vi gemmer vores drømme og håb. Men på denne ene dag, kan vi være den, vi vil. Når man klæder sig ud, så kan man få lov til at lade som om, man er en anden, end man er. Man kan gemme sig bagved en maske og så være en anden person en hel dag!
Til daglig kan vi ’lade som om’ vi er noget, vi ikke er. Vi lader som om, vi trives; vi lader som om, vi kan lide den eller hin person; vi lader som om vi er klogere, smartere eller sjovere end vi er. Vi falder ind bag en maske, vi måske har båret hele livet. Klassens klovn, den tykke pige, kloge-Åge. Vi mennesker befinder os så fint i kasser, at vi af og til selv kravler derind. For så behøver vi ikke tænke over hverdagen; vi kan blot følge med strømmen, sådan som vi altid har gjort. Fra tid til anden lader vi os overbevise om, at vi faktisk er sådan, som vi lader som om. Så kan det være svært at bryde ud af ’rollen’ eller tage ’masken’ af.
Til gengæld kan det være en stor befrielse at gøre det. Man ’lader som om’ så tit i livet, at det er godt at vide, at der er en, der kan lide os, uanset om vi har maske på eller ej!
Da Jesus kom til jorden som menneske, havde han på en måde ’maske’ på. Han ville ikke lade folk vide, hvem han var. Og dem, der opdagede det, fik besked på at holde på hemmeligheden. Men den dag, da Jesus blev døbt i Jordanfloden var Johannes forskrækket. For han vidste godt, hvem Jesus var – bag masken. Han vidste godt, at Jesus var Gud.
Og da Jesus blev døbt åbnede himlen sig og en due fløj ned til Jesus, samtidig med at Gud sagde: ”Det er min søn – ham elsker jeg!”
Gud kan se lige igennem vores masker – og han elsker os uanset hvem og hvordan vi er. For Gud sendte Jesus ned på jorden med fred og kærlighed og tilgivelse til os alle sammen.

. Rikke Visby Wickberg.
Kongens Tisted, Binderup og Durup Pastorat.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler