onsdag, juni 19, 2024

Åbning af Klima Rebild

Viceborgmester Morten Lem

Johanne Grønkjær Lorenzen er allerede en erfaren dirigent. Nu har hun komponeret et værk for kor og marimbaorkester.

Den unge generation sætter et tydeligt aftryk på programmet, når klimaugerne åbner med taler og uropførelse af et nykomponeret korværk. Arrangementet foregår på Støvring Gymnasium, det er gratis, og alle er velkomne.
Seancen starter udendørs, hvor viceborgmester Morten Lem holder tale, inden Det Grønne Flag hejses ved gymnasiets indgang. Efter flaghejsningen fortsætter elever og gæster ned i skolens hal. Her taler en repræsentant for miljøudvalget om klimaudfordringen.
Inspiration fra indiansk natursyn
Derefter uropføres et korværk komponeret af den 19-årige Johanne Grønkjær Lorenzen med tekst af Henrik Larsen.
Borgmester Leon Sebbelin noterer sig, at klimaugerne udvikler sig for hvert år. Det bliver mere almindeligt, at flere aktører arbejder sammen om enkeltarrangementer. Også i år er der kommet nye aktører på banen.
Morten Lem, der selv har en rolle ved klimaugernes åbning, nikker anerkendende til programmet:
– Klimasagen er helt naturligt blevet noget mange unge går op i. Derfor er det vigtigt, at den unge generations stemme er tydelig ved klimaugernes åbningsseance. Der er ingen tvivl om, at gymnasieeleverne er dybt engagerede i klimaspørgsmålet.
Og så er det da forrygende, at vi her i kommunen råder over talenter, som gør det muligt at præsentere et splinternyt korstykke med tekst og musik af lokale kræfter, slutter Morten Lem.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler