tirsdag, juni 25, 2024

Flere millioner til REGAN Vest

Spar Nord Fonden har netop haft bestyrelsesmøde, og her besluttede fonden at donere to mio. kr. til etableringen af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum.
Dermed er Nordjyllands Historiske Museum næsten i mål med at skaffe de 74 mio. kr., der kræves for at realisere projektet.

”Jeg er rigtig glad for, at en stærk lokal fond som Spar Nord Fonden også vælger at støtte projektet sammen med de store nationale fonde. Den lokale forankring er uvurderlig, for der er ingen tvivl om, at REGAN Vest vil trække rigtig mange gæster til det nordjyske område”, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum, som de seneste seks år har arbejdet med at åbne det nye museum.
Fondsdirektør Steffen Nørgaard, Spar Nord Fonden ser frem til den dag, hvor publikum får adgang til museet – og det gør han af flere grunde: ”Vores donation bidrager til skabelse af et helt unikt kultursted, som vi tror på vil have stor tiltrækningskraft på både ung og ældre. Især nyskabelsen ”læringscenter til de ældste skoleklasser” er godt tænkt – og det element skal nok skabe fuld koncentration hos de unge. For som Spar Nord Fondens yngste medarbejder sagde til mig, da vi besøgte REGAN Vest: Det er for vildt at mærke historien på den måde. Det er jo virkelighed, det her – og bygget kun godt 20 år før jeg blev født.
Det nye museum består af fem elementer, hvoraf bunkeren er den primære attraktion. Men den kan ikke stå alene. Især over for kommende generationer er der brug for at fortælle, hvad det uhåndgribelige begreb Den Kolde Krig var. Det sker primært i en ny udstillingsbygning, der foruden udstillinger og publikumsfaciliteter også rummer et tredje element, et læringscenter til de ældste skoleklasser.
I alt skal Nordjyllands Historiske Museum bruge 74 mio. kroner for at realisere disse planer, og museumsdirektør Lars Christian Nørbach fortsætter dialogen med fondene, indtil man er i mål. Med den generøse donation fra Spar Nord Fonden mangler museet nu kun 1,8 mio. kr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler