lørdag, juli 20, 2024

Søndagens tekst uge 21

Søndag den 26. maj er 5. søndag efter påske og dagens evangelium står i Johannes-evange¬liet 16,23-28.

Der sad engang en lille dreng og legede barnedåb med en dukke, fordi han for nylig havde været til sin lille fætters barnedåb. Han øste tre gange vand på dukkens hoved og sagde: ’Jeg døber dig i …’ – men så kunne han ikke huske mere af, hvad præsten havde sagt, så han spurgte i stedet for: ’Holder du med Gud?’ For ham var det at sige ja til troen på Gud det samme som at holde med Gud.
Hvem holder vi med? Hvis Danmark spiller landskamp i fodbold eller håndbold, så vil de fleste af os her i Himmerland nok holde med Danmark, hvis vi ser kampen. Men kan man holde med en Gud, som man ikke kan se?
Ja, det kan man godt. Det er bl.a. det man gør, når man beder til Gud. Det er også det, som trosbekendelsen er udtryk for: Vi forsager djævelen – ham holder vi ikke med, ham siger vi nej til. Og vi tror på Gud – dvs. vi siger ja til Gud og holder med Gud og alt det gode, som Gud står for.
I afsnittet fra Johannes-evangeliet, der er prædiketekst til gudstjenesterne i folkekirken på søndag, taler Jesus om at bede til Gud som vores himmelske Far. Bed, og I skal få, så jeres glæde kan være fuldkommen, sagde Jesus. Det var stærke og dybe ord, som Jesus talte. Nogle af dem så stærke og dybe, at de kan være vanskelige for os at rumme og forstå. Derfor har vi brug for at blive ved med at høre dem eller læse dem og grunde over dem hele livet igennem. Vi kan blive ved med at få øje på nye ting eller blive mindet om noget, vi har glemt.
Vi kan ikke forstå Gud. Det skyldes, at Gud er for stor og hellig i forhold til os – og for meget anderledes end alt hvad vi møder til daglig. Men vi kan åbne Bibelen og læse om Gud og om Jesus og Helligånden og forstå og tro på, at Gud derigennem siger, at han holder med os og holder af os, sådan som det også i mange kirker vil blive læst ved gudstjenesten på søndag: ”Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går I hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger I mig, skal I finde mig.”
Tænk, sådan er Gud. Han lægger gode planer for os. Han ønsker at give os en god fremtid. Og han giver os lov til at bede til ham.
God søndag!
Herluf Christensen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler