lørdag, juli 20, 2024

Atter et godt besøgt grundlovsmøde i præstegårdshaven i Kgs. Tisted

Kgs. Tisted Kirke – (C) LUFTBILLEDE.DK

Flere end 170 børn og voksne mødte op til en spændende grundlovsdag med gode oplevelser og hygge i Præstegårdshaven i Kgs. Tisted.
Der blev budt velkommen kl. 17.00. Kl. 17.10 underholdt Blæserorkesteret ”PUST”. De 12 veloplagte blæsere underholdt med et spændende og populært repertoire med flotte melodier. Blandt andet spillede de med på fællessangene ”I Danmark er jeg født”, ”Det dufter lysegrønt af græs” og ”Du danske sommer jeg elsker dig”. – Stort bifald.
Klokken 17.30 var grillene klar til det medbragte kød, og det var populært..
Grundlovstaler var Christian Mejdahl, der er tidligere kommunalpolitiker i Løgstør, medlem af Folketinget for Venstre gennem 20 år og Folketingets formand de sidste fire år på tinge. Chr. Mejdahl startede med at understrege, at vi i dag festede for Grundloven, og at demokrati ikke er en selvfølge. Vores Grundlov er ”kun” 170 år gammel, selv om vi synes vi altid har haft den og vores demokrati. Det var vigtigt, at vi alle står sammen om den, og holder hinanden og politikere fast på den og den ånd, den er skrevet i. Demokratiet er ikke en selvfølge, det skal værnes om og bruges. Chr. Mejdahl fremhævede, at vi i Danmark har religionsfrihed, men samtidig glædede han sig over at vi har en Folkekirke, og at forholdet mellem stat og kirke er fastlagt i Grundloven. Det er ikke tilfældet i ret mange lande. Til slut glædede han sig over at være borger i Danmark, over vores demokrati og at vi kan samles så talstærkt for at fejre Grundloven. En flot og tankevækkende tale, der gav stort bifald.
Efter talen var der musikalsk underholdning ved Nøragerkoret under ledelse af Anette Østergaard. Koret præsenterede en flot buket af deres repertoire og sang for på fællessangen ”Slentre i regnklare parker”. Et meget populært indslag.
Der blev også budt på et væld af spændende, hjemmebagt kage, og FDF Nørager bagte pandekager over bål til stor fornøjelse for især børnene.
Sognepræst Rikke Visby sluttede dagen med også at understrege, at vi skal værne om vores enestående Grundlov og vores demokrati, før hun rettede en stor tak stor tak til alle for en god og begivenhedsrig dag. Hun udtrykte også et stort ønske om, at vi sammen fastholder Grundlovsmødet i Præstegårdshaven som en tradition.
Det støtter arrangørerne, borgerforeningerne og menighedsrådet i Kgs. Tisted, Binderup og Durup sogne, og de er i gang med at planlægge næste års møde.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler