onsdag, maj 29, 2024

Lokalhistorisk Forening for Nørager og Omegn på tur til Aalborg Kloster

Både Fortid, Nutid og Fremtid var en del af rundvisningen på klosteret.
Mandag den 27. maj afholdt Lokalhistorisk Forening sin årlige udflugt. Denne gang gik turen til Aalborg Kloster, i hjertet af Aalborg. Ca. 30 deltagere havde tilmeldt sig udflugten.
På klosteret blev der kyndigt vist rundt i de historiske lokaler, der kan dateres tilbage til klosterets oprettelse i 1431. Klosteret er senere blevet ombygget af flere omgange, og er blevet anvendt til kloster, hospital, latinskole og bispebolig, og der er nu oprettet boliger i bygningerne, som i dag er en selvejende institution. I de historiske lokaler kunne der bl.a. ses kalkmalerier fra 1500-tallet, Churchill-gruppens opholdssted under besættelsen, samt refektorium (spisesal) og priorstue. Turen gik videre til klosterets have og Klosterkirken – som blev istandsat for ca. 10 år siden.
På rundvisningen blev der også vist rundt i beboelsesfløjen, her med udgangspunkt i fælleskøkkenet og gæsteværelser, samt en lejlighed, som var under restaurering.
Således var både fortid, nutid og fremtid bundet sammen i rundvisningen på Aalborg Kloster, der varede ca. 2 timer. Alle var enige om at det var en yderst spændende og interessant rundvisning og udflugt.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler