lørdag, juli 20, 2024

Pensionister på 2-dages tur til byen Slesvig

Nørager Pensionistforening har igen været på farten med en 2-dages tur til Slesvig og Slien.

I Slesvig besøget man bl.a. Domkirken, som er under restaurering. Opgaven startede i 2018 og forventes afsluttet i 2021. Til den tid er der brugt 17,3 millioner Euro eller omkring 130 millioner kroner plus måske en overskridelse. Man kunne midt i restaureringen glæde sig over synet af Bordesholmeralteret, som er 12,6 meter højt og 7,14 meter bredt med i alt 392 figurer. Det er udført af én af datidens mestre i træskærerarbejde, hr. Brüggemann, og det blev færdigt i 1521 efter 7 års arbejde. Det blev oprindeligt placeret i Bordesholm Kloster, men i 1666 blev det overført til Slesvig Domkirke.
Efter en køretur langs Slien blev det til en sejltur fra Kappel til Sliens udmunding i Østersøen og retur. En dejlig luftig tur i det varme vejr, som bragte temperaturen inde i bussen op på 50 grader. En udluftning var nødvendig inden den fortsatte køretur!
Foreningens næste tur går til Bornholm i september. Tilmeldingen afsluttes i disse dage, men det kan lige nås at melde sig til turen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler