onsdag, maj 29, 2024

Boldrup bød på fåreklipning i regnvejr

Mange glade børnefamilier på Boldrup Museum trods regnvejr

Mange glade mennesker – mest børnefamilier – strømmede til Boldrup Museum, da der søndag blev holdt Fåredag på museet. Kort tid efter arrangementet åbnede kl. 10, var der således børn og voksne overalt på det lille husmandssted. Mange af udstillerne gav publikum mulighed for selv at være aktive, og både smed, fåreklipper og rebslager havde dagen igennem mange små lærlinge i sving. Gæsterne kunne også køre i hestevogn, bage pandekager, skyde med bue og pil, og ved de forskellige salgsboder var der dagen igennem livlig aktivitet.
Fåredagen havde i år besøg af fårehyrde Eva Henriksen, der med sine to hyrdehunde gav publikum et indblik i det fantastiske samarbejde mellem hund og hyrde. Også en stor skovhest ’optrådte’ for publikum, og trods sin store størrelse viste hesten, hvordan den med få millimeters nøjagtighed kunne transportere en stor træstamme gennem forskellige forhindringer. Senere på eftermiddagen blev børnene inviteret med i skoven, hvor de mødte den lidt forvirrede – men heldigvis meget søde – skovtrold.
Traditionen tro blev der serveret grillet lam og gris for publikum, og selv om regnen startede samtidig med spisningen, var humøret højt rundt omkring bordene i de opstillede telte på pladsen, og i løbet af eftermiddagen var der også stor søgning til det overdådige sydhimmerlandske kagebord i skolestuen.
– Det har været en rigtig dejlig dag med en masse glade mennesker! Selvfølgelig ville det have været dejligt, hvis tørvejret havde varet hele dagen, men folk har taget det med et smil, og jeg tror, der har været rigtig mange mennesker. Vi har ikke tal på det endnu, men vi får da helt sikkert et overskud, som vi kan bruge til at gøre stedet endnu dejligere for gæsterne, siger Karen Somerset, formand for Boldrup Museumsforening, det sammen med museets ansatte står for arrangementet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler