torsdag, maj 23, 2024

Vellykket byfest i Haverslev, Selvom vejrguderne ikke helt var med arrangementet

Arrangørerne bag byfesten kunne ved søndagens oprydning se tilbage på en meget vellykket byfest i Haverslev, selvom vejrguderne ikke viste sig fra den allerbedste side.

I revuens pause skulle uddelingen af Haverslev Prisen finde sted. Der var igen i år 3 særdeles velkvalificerede og nominerede personer, nemlig Vagner Andreasen (Wasse), Marie Nordskov Nielsen og Anni Hyldgaard. Efter en særdeles jævnbyrdig stemmefordeling gik prisen til Wasse, der helt fortjent blev hædret for sit store arbejde i bl.a. Haverslev Idrætsforening, Borgerforeningen, Hallen m.m.

Planlægningen af byfesten gik i gang allerede efter, at sidste års byfest var afsluttet i august 2018. Der er således tale om, at komiteen og mange frivillige har brugt næsten et helt årsværk i timer på at planlægge, holde møder, forberede, afvikle, rydde op – for at give byen en forhåbentlig dejlig byfest.
Byfestugen startede op allerede søndag, hvor Lokalhistorisk forening havde arrangeret en meget spændende byvandring med quiz rundt i byen. Mandag bød på en Gå dig glad-tur for at se Ladelund, hvor den er smukkest. Turen gik videre til Rebild, hvor den medbragte kaffe blev indtaget ved Spillemandsmuseet. Haverslev Kirke havde i byfestugen forskellige arrangementer, bl.a. morgensang for de 138 nyopstartede elever på HCI, morgensang på Haversdal og ikke mindst tirsdag, blev der afholdt en helt forrygende kirkekoncert med Blæseorkestret PUST, der havde et særdeles bredt repertoire med bl.a. Freddie Mercury, Elton John, Kim Larsen, Händel. Alt sammen krydret med skøn fællessang.
Det traditionelle bankospil løb af stablen onsdag, hvor der var mødt rigtig mange frem for at spille om de mange fine sponsorerede præmier.

Komiteen havde lavet et kæmpe forarbejde for at lave nogle perfekte rammer til festen med temaet ”Mormors Kolonihavehus”. Pavillonen, borde, bar, ja selv toiletterne var festligt pyntet i temaets tid og ånd

Den store familieaften om fredagen startede op med stegt flæsk og persillesovs fra Kølles Køkken. Efter indtagelsen af adskillige stykker flæsk var man så klar til at overvære den årlige revy. Inden revyen startede kunne de yngste indtage hallen til Juniordiskotek, hvor DJ Lua igen var meget succesfuld med konkurrencer, skum, ballondyr og meget mere.
Revyen er som altid et stort trækplaster, og pavillonen og det tilhørende telt var da også fyldt til bristepunktet. Man kan kun tage hatten af for de amatørskuespillere, der bruger oceaner af timer af deres fritid og sommerferie for bl.a. at skrive numre, sange, øve, sy kostumer og lave rekvisitter for at underholde byens borgere. Og man må sige, at det var et brag af en revy med 14 numre med alt fra indslag om Run for Fun, Tricktyve, Fløjte Lise og selvom alle skuespillere var i topklasse, så er det svært at komme udenom debutanten Ida Højslet Petersen med fremførelsen af Pelle. Det var skuespil på meget højt plan.
Det var også en stor fornøjelse, at lyden under fremførelsen af revyen var i top. Det skyldes ikke mindst, at Fonden Sparekassen Himmerland har ydet støtte til indkøb af nyt lydanlæg.
Lørdagen foregik der også rigtig mange ting. Det startede med morgenmad for alle, som Jutlander Bank sponsorerede. Der var en rigtig flot udstilling af veteranbiler, og 3 gamle knallerter havde også fundet vej til byfestområdet. I hallen var der børneloppemarked med rigtig flotte boder. I hallen var der også arrangeret Popop-aktiviteter, og spejderne havde også lavet super aktiviteter på pladsen. Tuens børn sang endnu engang Haverslev-sangen med stor entusiasme, spænding, og nogle var lidt betuttet over at skulle stå på en scene for første gang.
Et nyt indslag var børnedyrskue, og der dukkede mange børn om med deres kæledyr i form af kat, hund, kanin, marsvin, som blev nøje vurderet af en kyndig dommer/dyrlæge. Købmandsbutikken SPAR sponsorerede sildemad til alle, og burgere/pølser gik som varmt brød hos spejderne. Efter indtagelsen af den gode mad var der tid til at se, hvorledes ens odds gik i forhold til, hvor længe 2 biler uden olie og vand kunne køre, inden motoren satte sig. Det gik desværre ikke så længe. Men hvad betyder det, når en lokal landmand lige hentede sin store traktor, og ”smed” rundt med bilerne. Det blev da et helt fantastisk indslag for både små og store.

Torsdagen stod i motionens tegn med løb, gåtur for store og små. Der mødte i alt ca. 350 mennesker op for at løbe eller gå en tur rundt i Haverslev by. Børnene kunne løb ONE MILE – 1,6 km., og der var mulighed for at løbe/gå 5 og 10 km., og enkelte tog da også en halvmaraton. Et rigtig flot arrangeret løb.

Inden Byens Fest skulle starte, spillede det lokale seniorhold fodbold, og de lokale rivaler fra Øster Hornum blev sendt hjem med en ordentlig lussing. Så både spillere og tilskuere var efter kampen helt klar til at feste. Det blev der i den grad da også gjort. Komiteen havde lavet et kæmpe forarbejde for at lave nogle perfekte rammer til festen med temaet ”Mormors Kolonihavehus”. Pavillonen, borde, bar, ja selv toiletterne var festligt pyntet i temaets tid og ånd, og langt de fleste deltagere havde også taget ideen og teamet til sig, da festtøjet skulle findes frem. DJ Allan spillede rigtig god musik, og sangen Mormors Kolonihavehus blev da også spillet adskillige gange. Der var en forrygende stemning fra start til slut.
Under hele ugen var der mulighed for at købe lodder i tombola med mange fine gevinster, og på pladsen var der 2 succesrige hoppepuder/-borge, og der var stort set altid børn på dem, uanset om der var tørvejr eller regnvejr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler