torsdag, juli 18, 2024

Nøragers FDF’ere på weekend lejr Aktivlejren bød på en stor række fællesaktiviteter

En af deltagerne fra Nørager, Tilde Buus, ses her under et af arrangementerne.

Nøragers FDF’ere deltog sammen med 218 andre FDFere i alderen 10-15 år på lejr på Sletten ved Ry, den sidste hele weekend i september.

Aktivlejren, som er nr. 41 i rækken, arbejder som resten af FDF på at give børn og unge er ståsted at møde verden fra. Et ståsted, hvor FDF ruster nye generationer til at møde livets udfordringer, finde fællesskaber og tage ansvar for den verden, de er en del af.
Aktivlejren startede med en fælles festlig og stemningsfuld aftengudstjeneste med præst Lone Primdal fra Års, med slik- og rugbrødsdyr, nadver og god musik.
Hjemmefra havde deltagerne valgt sig ind på en gruppe de godt kunne tænke sig at være en del af, og der var mange valgmuligheder. Der var blandt andet mulighed for at vælge sig ind på: Friluftskøkkenet, Skurkeakademiet, Fotogruppe, Sund slik, Sæbekassebiler, Kano og kajak, Klatring og mange andre spændende grupper.
Mens børnene var ude i deres gruppe aktiviteter, var der tid til at deres ledere kunne gå rundt og se hvad deres medlemmer lavede og ellers mødes med bekendte og samle op på gode minder, da deres eneste opgave denne weekend var at sørge for maden og overnatningen på lejrpladsen.
Lørdag aften var der festlig underholdning og et natløb, for alle de friske FDFere, der trodsede vejrgudernes regnvejr.
Lejren blev sluttet af med en stor fælles aktivitet, med en masser fede poster med leg, sjov og spas, hvor der blev uddelt point i form af balloner, og der blev kæmpet intenst om sejren.
En lejr som denne, der har eksisteret i mere end 40 år, er noget af en præstation og noget helt fantastisk for dem der deltaget, her får man masser af FDF-oplevelser for livet. Mange af lederne har selv være deltagere i lejren for 10, 15, 25 ja 40 år siden.
De 15-18 årige var også denne weekend på Sletten, for at få leder erfaring og dygtiggøre sig indenfor forskellige FDF kompetencer, og blive klogere på sig selv i forhold til valg og at valg har konsekvenser.
Lørdag fra kl.10-16 var de yngste i landsdelen inviteret til aktivitetsdag med temaet ”Sille og Sigurd – hvad skal du være når du bliver stor?”. Her kan man prøve at være pilot, brandmand, maler, videnskabsmand og meget andet.
Der var 272 børn og voksne tilmeldt til dette arrangement, så alt i alt var der godt 600 blå FDF skjorter på det skønne Sletten denne weekend, når man tæller deltagere, ledere og instruktører sammen.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler