onsdag, april 17, 2024

Grøn gudstjeneste i Suldrup kirke

Første GRØN gudstjeneste i Suldrup kirke, hvor ca. 60 borgere var sammen til den ‘nye’ udgave af høstgudstjeneste.
Der blev PLANTET og lagt LØG i jorden i et stort “G”, der gerne skulle spire frem næste forår. For at minde os om at tage vare på vores jord og klima. Der blev fortalt og sunget om “et lille bitte frø” og at næsten alt begynder som et bitte frø og vokser sig større, både blomster og ukrudt, drømme og bekymringer, selv os mennesker – og Kristus, der blev lagt i jorden, som et frø for at give os liv inklusiv af den guddommelige slags ?. Selvom klima skyerne er trukket op, skal frøets spirekraft give os at gå til udfordringerne med håb og handling.
Og spirekoret med de små klasser fra Suldrup Skole sang til stor glæde. Bagefter blev der spist pizza i Sognehuset i lange baner, og der var AUKTION med medbragte ting som chili, hvor overskuddet gik til ViVa (der hjælper undertrykte børn i verden).
Menighedsrådet håber at den grønne gudstjeneste, kan blive en ny tradition vores lokale fællesskab, der udfylder den plads, høstgudstjenesterne tidligere havde.
Med ordet GRØN tænkes der på vores ansvar og følelser om klima, miljø og biodiversitet ud over taknemligheden for, hvad naturen og Gud giver os tilbage i høsten.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler