onsdag, maj 29, 2024

Det summer af aktivitet i Haverslev

Nybyggeri, foreningsliv og sammenhold præger byen

Hele 4 nye parcelhuse på Mølhøjvangen er netop nu ved at tage form.
Og for ganske nylig er byggeriet af 2 parcelhuse afsluttet.
Der er altså stor efterspørgsel på at komme til at bo i Haverslev, og det gælder både for leje- og ejerboliger.
Desuden er en privat investor i øjeblikket ved at etablere en tankstation med vaskehal ved siden af Sunset restauranten og de 16 Tesla ladestandere.
Der er gode grunde til at folk ønsker at bosætte sig i byen og at virksomheder ønsker at etablere sig her. Haverslev er nemlig, i bogstaveligste forstand, beliggende i Himmerlands centrum tæt ved E45 og den øst/vestgående landevej 530 fra Terndrup til Aars.
Denne placering betyder, at man i løbet af 20 min kan nå Aalborg og på ca. 30 min kan man komme til Randers. Efter en køretur på omkring 10 min er man i Aars eller Arden.
Af andre projekter, der arbejdes på i byen kan nævnes et stort projekt med søsætning af et Idræts- og Kulturcenter i tilknytning til den eksisterende idrætshal. Her er en arbejdsgruppe bestående af hallens bestyrelse og en gruppe frivillige ildsjæle i gang med at få lavet projektmateriale og søge fondsmidler hjem. Rebild Kommune har allerede givet tilsagn om at støtte projektet med 7 mill.
Ved søanlægget har Haverslev Borgerforening fået byggetilladelse til at opføre 3 shelters og en bygning med enkle køkkenfaciliteter, bad og toilet. Borgerforeningen har fået tilsagn om økonomisk bistand fra mange forskellige fonde, og en stor del af arbejdet forventes at blive udført ved hjælp af frivilligt arbejde.
HAME spejderne går også med et ønske om at forbedre deres faciliteter, i form af et nyt spejderhus m.m.
Udover de fantastiske vejforbindelser og de mange aktiviteter, der foregår rundt i byen, byder Haverslev på en velfungerende skole og daginstitution. Skolen har p.t. fra 0 – 6. klasse og daginstitutionen TUEN er en aldersintegreret institution, hvor børn kan gå fra de er 3 år til og med 2. klasse.
Der er også et rigt foreningsliv i byen og gode idrætsfaciliteter i form af idrætshal, sportsanlæg, tennisbaner, multibane, petanquebane, udendørs fitness m.m.
Haverslev har en velassorteret købmandsforretning, en slagter med weekendåbning og flere andre lokale virksomheder.
På de forskellige burgerbarer, ved Circle K og hos den lokale købmand er der jobs til byens og oplandets unge mennesker.
På byens efterskole – Himmerlandscentrets Idrætsefterskole – kommer der hvert år 137 nye elever for at tilbringe et spændende og berigende skoleår.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler