onsdag, maj 29, 2024

”Vores Avis” konkurs

Ugeavisen ” Vores Avis” indgav sidste torsdag en konkurs begæring til Skifteretten i Aalborg.

Din postkasse bliver i denne uge lidt lettere. En at de lokale ugeaviser har måtte erklære sig konkurs. Efter flere år med store underskud på driften af avisen opgav de tilbageværende i direktionen at producere og udgive flere aviser.
Side 2016
Avisen, der startede i 2016, begav sig ud med det formål at lave en avis der dækkede hele Rebild kommune på tværs af kommunens naturlige grænser.  Direktionen, på opstartstidspunkter, forsøgte at give kommunens foreninger, butikker og håndværkere annonceringsmulighed til en brøkdel af hvad den reelle produktionspris på en avis var. Det gav det første regnskabsår et negativt resultat på 700.000 kroner. Herefter forlod flere af bestyrelsens medlemmer direktionen og de tilbageværende var nu helt uden lokale tilhørsforhold. ”Vores Avis” gik hårdt efter at være lokal, og bl.a. blev den kommunale annoncering fra Rebild Kommune flyttet hertil. Det var dog nødvendigt, overfor Rebild Kommune, at ligge prisen så lav at der i bl.a. i forbindelse med kommunens annoncering opstod et ugentlig underskud på kr. 22.000,-  Det mundede ud i at 2. års regnskab viste et underskud på kr. 1.100.000,- kroner.
Fortsatte trods massive problemer med driften
”Vores Avis” havde dog stadig tillid til at der var muligheder for at skubbe de øvrige lokale ugeaviser ud af markedet og de gik nu hårdt efter de lokale firmaer, ejendomsmæglere og butikker. Med endnu lavere annoncepriser lykkedes det at rykke flere lokale kunder over i avisen, dette gav dog et ugentlig underskud på driften på kr. 51.000,- og igen endte årets resultat negativt på kr. 2.700.000,- Nu forlod endnu 2 bestyrelses medlemmer direktionen. Driftet af avisen fortsatte og med meget lave priser lykkedes det at hæve avisens sideantal og stadig have annoncer i avisen. Rebild Kommunes kirker og menighedsråd fik deres egne sider midt i avisen under rubrikken ”Vores Kirker” Driftsomkostningerne steg dog tilsvarende og i 2018 var tabet, hver uge, på ca. 60.000,- kroner. I alt sluttede regnskabsåret 2018 med at underskud på 3.000.000,- et samlet tab på egenkapitalen på kr. 7.600.000,- og gældsforpligtigelser for over kr. 10.000.000,-
Sidste torsdag opgav ”Vores Avis” at skabe en overskudsgivende forretning. Der blev til deres annoncerer sendt en kort besked om konkursen og lokalerne i Rebild er nu lukket ned.

Hvad nu
Nørager Avis har selvfølgelig mulighed for at hjælpe de uheldige annoncører videre med deres annoncer. Både i Nørager Avis’s område eller i samarbejde med områdets andre ugeaviser i hele Rebild Kommune.
Er der tvivl eller spørgsmål, så send en besked på
avis@norageravis.dk
eller ring på
tlf. 98 55 17 44Indryk annonce online her


 

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler