tirsdag, juni 25, 2024

Flygtningeforeningen i Nørager samlede 60 til spisning i Sognehuset

Det blev den bedste af alle de spise sammen aftener, som Foreningen til integration af flygtninge i Nørager har stået for gennem årene.

Arrangementet var denne gang henlagt til Sognehuset i Nørager, hvor der mødte ca. 60 deltagere i alle aldre, der var ligeligt fordelt mellem syrere og lokale beboere. Aftenen blev ledet af foreningens formand, Ellen Christine Vestergaard.
Der var dækket op med rigeligt af både syrisk og dansk mad, men der var størst interesse for den syriske mad, der blev spist op først. Der var bl.a. syrisk spaghetti med oksefars, hummus, kylling med ris og grøntsager. Til kaffen var der arabiske butterdejskager foruden danske småkager. På grund af sygdom var der ingen afrikansk mad som oprindeligt planlagt. Til gengæld var der masser af dansk bøf fra halalslagtet okse.
Det var en aften i med en god og munter stemning med masser af snak over de julepyntede borde. Der var høj stemning under en festlig auktion over en halv snes sponserede gaver. Med Finn Christensen som en veloplagt auktionarius indkom der godt 1200 kr. til foreningens drift. Som indledning på mødet overrakte kunderådgiver Jan Knudsen 25.000 kr. fra Jutlander Bank som en påskønnelse af foreningens indsats for lokale flygtninge bl.a. med tre udflugter i sommer.
Aftenen bar præg af advent bl.a. med advents- og julesalmer. Kaj Lundgaard fra bestyrelsen læste en ironisk krønike om Harald Blåtand, der under en julefrokost i 1100-tallet fik ideen til at rejse Jellingestenen og mødte Danmarks første kristne præst, Popo, der på stedet omvendte alle til kristendommen. Herefter sluttede Henrik Bønlykke med at læse juleevangeliet. Af hensyn til de mange glade børn sluttede arrangementet forholdsvis tidligt.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler