onsdag, maj 29, 2024

Søndagens tekst uge 2

  1. søndag efter Helligtrekonger.

Nu er vi godt inde i det nye år, Vi har overstået julesøndag, nytårsdag og Hellig Tre Konger, så hvad betyder denne søndags navn – første søndag efter Hellig Tre Konger – egentligt? Ja, det betyder, at julen er omme, den slutter Hellig Tre Kongers dag, den 6. januar. Og nu, en uge efter, betyder det også, at Jomfruen og Barnet, sammen med konger og kameler, hyrder og får, og såmænd også den stolte papfar har forladt stalden. Nu er det tid til at vende tilbage til hverdagen og dagligdagen, men forhåbentligt kan vi tage stjernens lys med os i vores sind. For det er netop kernen i kristendommen. At det største kom til verden i skikkelse af det mindste. Almægtig Gud i skikkelse af et afmægtigt spædbarn. For at lære os at Gud har øje for os alle sammen uanset hvem vi er, hvor vi er, og hvordan vi ser ud. Der er ikke krav om en fødestue på et dyrt privathospital, ikke krav om guld, røgelse eller topskat. Ikke krav om en smallere livvidde, lavere vægt eller nyere tøj. Der er heller ikke krav om en flere timer i motionscenteret eller en sundere diæt i det nye år, selvom vi nok kan trænge til det. Der stiller Gud ikke krav til os; det klarer vi selv til overmål. Mennesker dømmer hinanden, det ved vi godt. Så vores nytårsforsæt i år kunne være at dæmpe denne uskønne vane. I stedet for at dømme os selv og andre, må vi prøve at huske, at Gud ser på det, vi bærer i vores hjerter – Han ser os, som vi er. Så kan vi da trygt bringe håbet ind i det nye år og se vores medmennesker i skæret fra stjernen. Eller på normalt dansk: mellem nytår og jul skal vi stadig huske at opføre os, som mellem jul og nytår. Den glæde og begejstring, som de små børn kommer til Jesus med, den glæde og begejstring, som både hyrderne og de vise mænd kom til stalden med. Håbet om bedre og lysere tider i verden. For sådan er det hvert år til nytår: nu tror vi virkelig på, at i år, da skal det hele nok gå meget bedre end sidste år. Og lad os da beholde januars håb og tro på at alt kan lykkes – også nytårsforsætter – resten af året. Optimisme og fremtidshåb får vi i nytårsgave hvert eneste år.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler