torsdag, juni 13, 2024

Nu kører regionen selv akutbilerne

Køretekniskanlæg på Jyllandsringen v. Silkeborg.
Paramediciner fra Region Nordjylland øver udrykning, glatføre mm.

Regionen har overstået det første døgn med egen drift af akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler.
I løbet af de første 24 timer var der 33 kørsler til nordjyder, der har haft brug for hjælp.
Hjemtagelse er indtil videre gået godt
Region Nordjylland har nu ansvaret for driften af akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler i regionen. Efter første døgn, hvor regionen selv har varetaget al drift, er der blevet foretaget i alt 33 kørsler.
Om morgenen den 30. december overtog Den Præhospitale Virksomhed i regionen nemlig driften fra Falck Danmark A/S. Og overtagelsen er gået godt.
– Vores nye medarbejdere, som har kørt det første døgn i regionens nye grøn-gule uniformer, har gjort det fabelagtigt. Det er til stor glæde, at alt indtil videre kører på en snor. Det kommer nordjyderne, der har akut brug for hjælp, til gode, lyder det fra enhedschef Kenneth Lübcke, der har ansvaret for de 38 nye ansatte og i alt 9 nye præhospitale enheder.
Der er tale om 2 akutlægebiler, 5 paramedicinerbiler og 2 akutbiler med baser i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Brovst, Farsø, Hobro, Hals og Skagen.
Regionens egen drift vil sikre bedre sammenhæng
Efter et veloverstået første døgn på de nordjyske veje, kan regionens nyansatte paramedicinere og ambulancebehandlere se frem til at tage del i arbejdet med at udvikle det akutte setup i regionen.
– Vi har fra politisk side fulgt processen tæt. Vi vil gerne sikre, at nordjyderne får rette hjælp hurtigst muligt. Med det nye setup kan vi sikre en bedre synergi i hele det akutte forløb. De regionsansatte paramedicinere har en masse sundhedsfaglige kompetencer, som eksempelvis allerede er bragt i spil ved hospitalernes akutmodtagelser, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland.
Det blev politisk besluttet i Regionsrådet i efteråret 2018, at Den Præhospitale Virksomhed skulle overtage al drift af bilerne og personalet hertil.
Det skete efter, at Regionsrådet dengang annullerede udbuddet og hjemtog opgaven til regional drift på baggrund af kontrolberegninger af den samlede pris for hjemtagelsen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler