torsdag, juli 18, 2024

En våd tur rundt om Lindenborg Å 40 mm. regn på dagen og blæsevejr

Klædt på til lidt af hvert. Vejrudsigten havde lovet regn og blæsevejr. Det holdt dog tørt i det tidsrum deltagerne var på vandretur.

Vejrudsigten havde i dagene op til afholdelse af turen ”Lindenborg Å Rundt” givet melding om både storm og over 40 mm regn på dagen. Vejret viste sig dog fra den pæne side, og selvom det blæste ret godt, så var der stort set tørvejr på hele turen.

De seneste dages megen regn kunne turdeltagerne dog hurtigt konstatere også havde sat sit præg på Rold Skov. Der var således mange steder ansamlinger af vand – både ude på de åbne stykker, men også inde i skoven var der opstået en del nye mindre ”skovsøer”. Lindenborg Å, som var udgangspunktet for dagens gåtur, var vokset markant og flere steder stod vandet ind over de omkringliggende arealer.
Udgangspunktet for turen var Rebild, og herfra gik turdeltagerne først mod Ørnebjerg og Bundgaarden, der begge steder har været med til at sætte kunstnerisk præg på Rold Skov området. Herfra gik turen videre forbi det lidt ”mystiske sted” Stenrækken, der er en 70 meter lang række af 29 favnstore sten, der går tværs over en næsten forsvunden gravhøj.
En række andre spændende steder som blandt andet Lille Blåkilde, Lindenborg Å, Buderupholm Hovedgård, Skadsholm, Fruesko-indhegningen og en række gravhøje blev også passeret.
Naturformidler Birgitte Wilsted Simonsen: Det er dejligt, at selv om vejrudsigten virkelig havde lovet blæst og en del regn, så er der tre friske skovgæster, der er mødt op. De fik blandt andet den oplevelse, at se at skoven snart er klar til forår. Erantis og vintergækker kan man se mange steder, hvor der tidligere lå huse, og så er blandt andet kaprifolie og hyld meget langt fremme med deres grønne blade”.
Midt vejs på turen rundt var indlagt en pause, hvor der blev serveret noget varmt at drikke, og der var her mulighed for at snakke om påklædning i forhold til det skiftende vejr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler