tirsdag, juni 25, 2024

Ingen besøg på Rebild’s ældrecentre hvis du har rejst i et særligt risikoområde

Besøgende på Rebild Kommunes ældrecentre bliver i den kommende tid bedt om at tage hjem igen, hvis de har være på rejse i et særligt risikoområde.

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at personer der er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, ikke må besøge sygehuse, ældrecentre og andre steder, hvor personer der er særligt sårbare bor og opholder sig.
Helt præcist gælder det at personer, der siden 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, ikke må besøge kommunens ældrecentre i 14 dage efter hjemkomsten.
Ældrerådet bakker op om forbuddet
Coronavirus kan føre til alvorlige infektioner i luftvejene. Derfor er Rebild Kommunes Ældreråd også glade for beslutningen om at lukke for besøgende der har rejst i de særlige risikoområder. Formand for Ældrerådet, Jette Ulstrup, udtaler:
– I ældrerådet synes vi det er den helt rigtige beslutning Sundhedsstyrelsen har taget. Vi ved at infektioner i luftvejene kan være rigtig slemme for ældre og svækkede at komme igennem, så alt der kan mindske risikoen, hilser vi velkomment.
Der er sat plakater op på alle ældrecentre der oplyser om forbuddet.
Et drastisk, men nødvendigt tiltag
Charlotte Larsen som er direktør i Rebild Kommune med særligt ansvar for blandt andet sundhed, omsorg og pleje, indrømmer at det kan virke som et drastisk tiltag:
– Vi er helt klar over at det er ubehageligt hvis man bliver afskåret fra at besøge en pårørende der bor på ældrecenter. Men vi ved at en infektion med coronavirus – som med alle andre lignende vira – kan være ekstra hård og i sjældne tilfælde endda livstruende for vores ældre medborgere. Derfor har Sundhedsstyrelsen nedlagt dette forbud og det følger vi naturligvis.
Hvad er ”særlige risikoområder”?
Udbredelsen af coronavirus udvikler sig hele tiden, så er man i tvivl om hvorvidt man har rejst i et særligt risikoområde, skal man orientere sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: sst.dk/corona. Her finder man en liste over lande med smittespredning. BEMÆRK: Det er kun hvis man er kommet hjem fra et land/område der er nævnt i kolonnen ’Særlige risikoområder’ at besøgsforbuddet gælder.
I det hele taget er sundhedsstyrelsens hjemmeside, det bedste sted at orientere sig om emnet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler