mandag, april 15, 2024

Karsten ”Kortbuks” underviste i podning

25 fremmødte blev under Karsten Hansens kyndige instrukser introduceret til kunsten at pode frugttræer.

Når der i denne tid tales om podning, handler der oftest om en test for en allestedsnærværende virus.

Onsdag aften på Boldrup Museum havde ordet podning dog en helt anden og mere positiv betydning: her handlede det nemlig om at lave sine egne frugttræer. Det lille museum havde denne aften besøg af naturvejleder Karsten Hansen, som underviste de fremmødte gæster i den ædle og simple kunst at pode frugttræer. Podekurset er en tilbagevendende begivenhed på Boldrup Museum, og Karsten Hansen havde ligesom de tidligere år medbragt podekviste fra flere hundrede forskellige æblesorter og del andre frugttræer. Så mens verden udenfor gik helt af lave, og Danmark blev lukket ned, blev der lavet masser af levedygtige frugttræer i museets skolestue.
– Vi var noget spændte på, om vi kunne afholde kurset, men heldigvis var der ikke problemer med de forholdsregler, der skulle tages i forbindelse med coronasmitten, så vi gennemførte kurset som planlagt. Det har været en rigtig og ja, frugtbar aften, fortæller arrangør Gert Rubæk, der til daglig er leder af museets skoletjeneste.
Da aftenen sluttede, havde de ca. 25 fremmødte gæster – hvoraf en del var trofaste gengangere – lavet masser af æbletræer af alskens sorter. Håbet er nu, at træerne vil få et langt og frugtbart liv i den nordjyske muld og give æbler i mange år ud i fremtiden.
Kurset var et af de første i en række af kurser, som Karsten Hansen afholder hvert forår. En del af disse kurser vil dog helt sikkert blive aflyst pga. smittefare, så skulle der være nogle, der har lyst til at forsøge sig med at lave sine egne frugttræer, vil man helt sikkert kunne købe alt det fornødne hos Karsten Hansen, der givetvis har et overskudslager af både grundstammer og podekviste. Og hvis man alligevel skal holde sig hjemme fra arbejde, er podning en både meningsfuld og udbytterig beskæftigelse.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler