torsdag, juni 13, 2024

DVI Dækcenter

Dick De Vries(tv) og Peter Gravholt forudser travlhed omkring påske, her skal alle have deres sommerdæk på.

Forudser påsketravlt
I udkantenden af Nørager, ved siden Slagtermester Johnny Christensen ligger virksomheden DVI Dækcenter. Dick De Vries der er indehaver, fortæller at han kan mærke, der er stille på telefonen. ”Normalt er det fra ugen efter påske, vi får travlt, og jeg regner også med at et bliver sådan i år” fortæller han.
På hans store lager ligger der, i tre etager, dæk som han opbevarer for kunder. ”Jeg har mere end 1.000 dæk og fælge, med kundernes sommer- og vinterdæk, som jeg opbevare for dem, så er de fri for at have dem stående og fylde i deres egen garage. Jeg forventer, at de også skal skiftes her i løbet af den næste måneds tid.”
”Da jeg startede for 25 år siden, var de dæk vi opbevarede kun mærket op et stykke kridt, i dag har vi et avanceret lagersystem, der hjælper os med at styre det.”
Dækproducenterne
lukker
Dick De Vries fortsætter: ”Med hensyn til motorcykeldæk, så er den sidste produktionsfabrik lige lukket ned, så nu er der kun de dæk, der er på lagerne hos producenterne tilbage. Personvogns dæk og lastbil dæk forudser jeg dog, at de opretholder produktionen af. Problemet med motorcykelproduktionen er, at det er mindre fabrikker, hvor medarbejderne ikke kan holde afstand til hinanden, så her er de tvunget, til at lukke ned.”
Nyt
dæksporingsapparat
På værkstedet, sammen med Dick, går Peter Gravholt. Han har været ansat i firmaet i mere end 17 år. Han er, for mange, den første man møder, når man bevæger sig ind på værkstedet. ”Vi har netop investeret i en helt ny maskine, til at spore hjulende ind på. Den opmåler helt nøjagtigt alle fejl på hjulene, dem kan vi aflæse på computeren, og herefter justere dem. Det er ”must” i dag, med de avancerede biler der kører på vejene. Der skal ikke meget til, før en lille bitte fejl, giver rystelser igennem hele bilen”. Peter viser på en kundebil, hvordan systemet spændes på bilens fire hjul. Herefter aflæser en stor scanner på væggen de enkelte hjul, og sender svaret til computeren.
Aflyst jubilæum
Og ja, du læste rigtigt længere oppe i teksten I år har Dick 25-års jubilæum i DVI Dækcenter. Han fortæller, han næsten ikke selv kan forstå, hvor hurtig det er gået.
”Jeg kommer oprindelig fra Holland, hvor jeg drev en dækforretning ligesom denne. Her mødte jeg Line, som gjorde, at jeg flyttede til Danmark, blev gift og bosatte mig i Nørager. Sidste år fejrede Line og jeg 30-års bryllupsdag” fortæller Dick glad. Han fortæller, at han har måtte udskyde en planlagt reception i forbindelse med jubilæet. ”Den afholder vi senere, med fadøl, sodavand, grillpølser og solskin” griner han.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler