tirsdag, juni 25, 2024

Simested Cementstøberi

Kurt Jensen ses her i en rolig stund foran støberiet, som han driver sammen med sine to brødre, Frank og Frits.

Traditioner og
faste kunder
I Simested, ligger det lokale cementstøberi, der producere fliser, fundablokke og belægnings sten. Simested Cementstøberi afholdte i 2017 deres 90-års jubilæum, og det er derfor et firma med traditioner og en lang række faste kunder. Cementstøberiet blev i sin tid startet af Jens Andersen, der siden lod tøjlerne gå videre til Dorethe og Kaj Jensen. Det er nu deres 3 sønner, der driver firmaet videre. Frank, Kurt og Frits.
”Vi kan ikke mærke nogen nedgang. Folk er tvært imod, begyndt at have travlt i haverne, det kan vi mærke specielt lige nu. Hvordan det ser ud på sigt, bl.a. med nedgang i byggeri og lignende, kan vi selvfølgelig ikke sige noget om endnu” fortæller Kurt Jensen, der sammen med broderen Frank, står for den daglige drift. Frits Jensen, den tredje bror, er til daglig sognepræst i Thy, og er kun hjemme, for at hjælpe til ved specielle lejligheder.
Ingen
leveringsproblemer
For at støbe fliser og belægningssten, kræves der selvfølgelig nogle forskellige produkter. Her har Kurt ikke haft leveringsproblemer, og ud fra samtaler med leverandørerne, ser det heller ikke ud, til at blive et problem. ”Det vigtigste for os er sand og grus fra grusgravene, og her kører folkene for det meste rundt alene, så chancen for, at de lukker ned er ikke så stor” afslutter Kurt Jensen.
Der er flere erhvervsdrivende i Simested. En af byens centrale bygninger er Simested Kro. Her huser John og Lis, der daglig driver den hyggelige landsby kro. ”Vi kan selvfølgelig helt klart mærke nedlukningen” fortæller John. ”Vi må ikke have spisende, og det er jo det, vi lever af.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler