søndag, juni 16, 2024

Albert Bjørn, maskinstation

Store vindmøller
Imellem Mejlby og Haverslev, ligger Brorstrup. Området er nemmest genkendelig på de 4 store vindmøller, der med deres 148 meter, troner over engområdet.
Med direkte udsyn til dem bor Albert Bjørn. Han er til daglig ansat som chauffør i Dansk Retursystem. Her kører han landsdelen rundt for at tømme flaskeautomater for genbrugsflasker. ”Jeg arbejder i 12 timers vagter, det betyder at jeg har fri hver anden uge, og dermed har tid til at passe mit andet arbejde.” Alberts andet arbejde, er som indehaver af en maskinstatio n for områdets landmænd og private.
Ingen betydning
Coronanedlukninen har dog ikke haft nogen indvirken på denne del af firmaet.
”Lige i øjeblikket har jeg travlt med at anlægge græsplæner. Folk har gået hjemme og er kommet i tanke om haven. Det kan jeg mærke.
Sælger masser af græsplæner
Bare i dag har jeg solgt 2 anlæg” fortæller Albert Bjørn og fortsætter ”Jeg har et helt maskinhus fyldt med maskiner til lige netop de private græsplæner, alt lige fra planering til såning” I maskinhuset stå der også en stor mejetærsker. Albert fortæller at han i høstsæsonen kører næsten døgnet rundt. ”Her holder jeg helt fri fra mit chaufførjob, landmændene har ikke tid til at vente, når der skal høstes, så høster vi. Heldigvis har jeg en god arbejdsgiver der forstår dette.”
Hele det nedlagte landbrug er omkranset af et 2 meter højt hegn. Bag hegne går endnu en af Alberts store interesser, hjorte. Ca. 40 dyr løber omkring på det store område omkring huset. ”De passer ´næsten´ sig selv” smiler han og fortsætter ”vi slagter og sælger kødet men nyder samtidig at kunne kigge ud af vinduet og se dyrene, det er dyrevelfærd og lækkert kød” afslutter han.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler