tirsdag, juni 25, 2024

Aktiv Ferie på trods af corona-krisen

Rebild og Mariagerfjord Kommune fastholder populært sommertilbud til skoleelever.
Selvom landets udbydere af kultur- og fritidstilbud har travlt med at aflyse sommerens begivenheder, satser Mariagerfjord og Rebild Kommune stadig på at afvikle deres populære sommertilbud for skolebørn i samarbejde med det lokale foreningsliv.

Selvom det ville være nemmest at aflyse, har de valgt at gennemføre aktiviteterne i det omfang, at det kan lade sig gøre.
– Alle børn fortjener en aktiv sommerferie med masser af gode oplevelser. Det er særligt aktuelt i denne tid, hvor mange aktiviteter er aflyst. Derfor fortsætter vi planlægningen af vores sommertilbud, og vi håber naturligvis, at vi kan afvikle dem på sikker og god måde, siger Jane Grøn, der er formand for Mariagerfjord Kommunes kultur- og fritidsudvalg.
Kommunerne og de lokale foreninger er altså endnu engang på banen med Aktiv Ferie, som er et populært tilbud til elever i 2. – 6. klasse. I sommerugerne 27 og 32 kan børnene prøve kræfter med lang række aktiviteter, såsom cirkusskole, karate, BMX, musikværksted, rollespil, madlavning, armbrydning og ridning.
– Aktiv Ferie er et rigtig godt eksempel på, hvordan kommuner og foreninger kan skabe gode aktiviteter for børn. Kommunen sørger for alt det administrative, og foreningerne sørger for alt det sjove, siger Jane Grøn.
I år forventer arrangørerne, at aktiviteterne må afvikles på anderledes måde, hvor børnene skal holde afstand til hinanden.
– I øjeblikket aner vi ikke om vi er købt eller solgt, men vi synes, at vi skylder børnene at gøre en ekstra indsats for at få gennemført Aktiv Ferie. Det vil ske efter myndighedernes anvisninger og i tæt dialog med de frivillige, som står for afviklingen af aktiviteterne, slutter Jane Grøn.
Formand for Rebild Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Gert Fischer er også glad for, at der bliver arbejdet på at gennemføre sommeraktiviteterne for børnene:
– Mange børn i Rebild Kommune har været glade for de tilbud, som vores foreninger stabler på benene i forbindelse med Aktiv Ferie. Vi vil gøre vores bedste for, at de, også i år, har mulighed for at være aktive i deres sommerferie. Selvfølgelig efter myndighedernes anvisninger og med de sundhedsmæssige forbehold, som der naturligvis skal tages i denne tid, siger Gert Fischer.
– Aktiv Ferie er et godt eksempel på det gode foreningsarrangement, vi har i Rebild Kommune, og det ligger i øvrigt i tråd med det gode samarbejde, som vi har ambitioner om. Vi er selvfølgelig i tæt dialog med foreningerne, som er dem der står for afviklingen af aktiviteterne, så vi kan imødekomme de udfordringer, som kan opstå grundet omstændighederne. Først og fremmest sørger vi for, at foreningerne har de bedste forudsætninger for at skabe nogle sundhedsmæssige forsvarlige og gode aktiviteter for børnene, slutter Gert Fischer.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler