tirsdag, juni 25, 2024

Aalestrup Naturefterskoles elever tilbage på skolen efter nedlukning

På Aalestrup Naturefterskole går livet igen sin næsten vanlige gang.

Eleverne er tilbage efter Corona-pause, men intet er som det plejer. Kram og tæt samvær er afløst af afspritning og afstandskrav. Heldigvis får eleverne det bedste ud af situationen og forstår at finde efterskoleånden på trods af restriktionerne. Sommerens sikre tegn pibler frem; som røde skuldre – fra for meget sol, vandkamp samt lyse sommeraftener brugt i hinandens selskab på skolen, på gården eller åen. Imens eleverne har været hjemme, har Aalestrup Naturefterskole (ANE) fået udnyttet mere af de 1300 m2 de overtog i forbindelse med købet af PUNKT tidligere på skoleåret. Her er masser af plads under tag, hvor eleverne i fritiden kan hygge sig med biograf, PlayStation, skydesimulator, bordtennis, billard og meget mere. Desværre kan eleverne endnu ikke udnytte det nye fitnesscenter, som de ellers lige havde fået, da det ikke er muligt at bruge de lækre faciliteter under de gældende regler.
Under Corona nedlukningen har Aalestrup Naturefterskole gennemført stort set alle boglige timer, med en lærer til at hjælpe klasserne ved computeren. ”Det digitale klasseværelse” har vist mange muligheder og har fungeret, som det skulle, men elever og lærere har savnet den personlige kontakt, da læring efter skolens overbevisning bedst foregår gennem relationer.
Nu da eleverne er tilbage, har de timer som før, men med god afstand og afspritning af alting. Heldigvis byder forsommeren ikke på så mange eksaminer, så der bliver mere plads til spændende aktiviteter ikke mindst på de fire linjefag. På Jagtlinien kan de se frem til spændende timer i skov og mark og snart skal fasanerne sættes ud fra den engelske voliere. På Adventurelinien venter spændende eventyr og overnatningsture rundt om i sommer Danmark. Hestelinien har dejlige rideture og super spændende faglige foredrag med dygtige eksterne undervisere på programmet i den nye foredragssal. Fiskelinien har allerede landet utallige fisk i deres fisketimer. Den kommende tid byder på længere ture og nye fiskeeventyr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler