onsdag, maj 29, 2024

Spis dig sund i biernes indsamlede pollen

I øjeblikket er det svært at bevæge sig uden for uden at blive mødt af de små

På denne bi, fotograferet i en lokal byhave i Nørager, kan man se det gydne skær omkring bien. Det er pollenstøv fra mækebætten. Pollen regnes fot at kunne hjælpe imod allerier og kunne yde et energitilskud.

ihærdige bier.

Bier samler pollen fra planter og blomster, blander det med en lille dosis af en udskillelse fra deres spytkirtler eller nektar og lægger det i små “kurve”, som sidder på biernes bagben – kaldet pollenbelastninger.Ifølge de seneste data giver en bi-koloni 1-7 kilo pollen om året. Hver dag udgør mængden af opsamlet pollen i en koloni 50-250 gram. Der findes forskellige anordninger, en slags fælder, som anvendes til at indsamle pollenkurve, når bierne vender tilbage til deres koloni. Bierne skal tvinge sig vej gennem disse “fælder” for at komme ind i bikuben, og i forsøget mister de en del af pollenkurvene, hvilket sender dem tilbage for at samle mere pollen. Biavlere er i stand til at fjerne pollen fra kolonier uden at skade bierne eller forstyrre deres rutine. Han sørger desuden også for at efterlade så meget pollen at bierne selv har hvad de skal bruge.
En teske pollen Farven på pollen varierer fra lys til gul og sort. Bier samler sædvanligvis pollen fra samme plante. Men de indsamler nogle gange pollen fra mange forskellige plantearter. Pollenkornene afhænger af plantearten, hvor de adskiller sig i både form, farve, størrelse og vægt.
Biopollen er opbygget af plantens maskuline forplantningsspore og rig på de ingredienser, kroppen har brug for. Bipollen anses desuden som godt for huden, fordøjelsen, kroppens generelle energiniveau og ved nedsat fertilitet.
Allergier og bipollen
Mange eksperter regner med, at bipollen kan sikre, at man udvikler immunitet over for allergier. Når vi møder et allergen, producerer immunforsvaret histamin, som fremkalder en inflammationsreaktion – øjnene klør og løber i vand, det samme gør næsen, og man nyser. Videnskabelige resultater viser, at bipollen kan hæmme denne reaktion og dermed de irriterende symptomer, man oplever som allergiker. Bipollen indeholder bioflavonoidet quercetin, som i betydelig grad hæmmer produktionen og udskillelsen af histamin.
Bemærk: Bipollen må ikke forveksles med plantepollen, som bæres af vinden om foråret. Det er dette vindbårne pollen, der fremkalder allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Bipollen er meget tungere og mere klæbrigt end plantepollen. Allergi mod bipollen er relativt sjælden, så en stor del af de mange, der lider af allergi og høfeber, kan med sindsro tage bipollen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler