onsdag, maj 29, 2024

LÆSERBREV: COVID-19 En ”mavepuster” til kulturens frivillige

På kultur- og Fritidsudvalgets møde på onsdag under pkt. 64 behandles der politisk en mulighed for støtte til formidling af kulturelle aktiviteter under Coronakrisen. Kulturhuse og foreninger har brug for en økonomisk håndsrækning for at nå ud med budskabet om nye aktiviteter og arrangementer.
Kultur og fællesskab binder os sammen og en kommune med et rigt kulturliv er en rig kommune. Rebild Kommune har et fantastisk kulturliv. De mange frivillige og ildsjæle holder den kulturelle gryde i kog og står bag ganske mange aktiviteter gennem året og kulturhusene samler mange publikummer til et væld af lokale arrangementer. Et mangfoldigt kulturliv til gavn for os alle. Covid-19 kom som en hårdtslående mavepuster til de mange gode frivillige kræfter, som har brugt masser af tid og lagt et stort engagement i at planlægge og markedsføre alle de flotte kulturelle tilbud vi møder i Rebild Kommune. Det har bremset farten, men bestemt ikke stoppet det kulturelle tog. Kreativiteten hos de kulturelle ildsjæle er stor og den nuværende situation forårsaget af coronakrisen skaber faktisk mange nye kulturelle muligheder for samvær på de digitale platforme, som drive-in arrangementer til kirkegang, koncerter eller film, som koncerter på ældrecentre eller ”bare” et lokalt initiativ til fælles samvær – sammen, men med afstand. Vi har brug for den kreativitet, der klart viser at det er kulturen som binder os sammen.
COVID-19 og nedlukningen af det danske samfund har forårsaget det forsømte kulturelle forår, hvilket betyder økonomiske tab for både de store og små arrangører. Tab på mistede entréindtægter og spildte annonceudgifter på de aktiviteter og arrangementer som ikke kan gennemføres. Lykkeligvis er vi nu i gang med at åbne samfundet op igen, men der vil sandsynligvis gå en rum tid før der igen er fuldt tryk på de lokale arrangementer.
De tabte entréindtægter og de spildte annonceudgifter kan ikke tjenes ind igen, derfor er det vores klare holdning at der bør oprettes en lokal hjælpepakke på mindst kr. 100.000 under Kulturrådet, til at få markedsført de arrangementer som kan afholdes, indenfor de gældende retningslinjer. Det vil gøre megen gavn og fastholde fællesskabet blandt de frivillige i en tid hvor det er svært, et fællesskab som vil være meget vigtigt på den anden side af COVID-19 når vi igen sammen skal udbygge kulturlivet i Rebild Kommune.

På vegne af
Socialdemokratiet i
Rebild Kommune

Med venlig hilsen

Poul Erik Nørnberg
& Rasmus Rask

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler