onsdag, maj 29, 2024

Liv og glad dage trods Corona-restriktioner

Mange foreninger lider under corona-krisen. De planlagte arrangementer og dermed indtægter blev brat aflyst og foreningerne har næsten ikke været aktive i en periode.

Nu lukkes der stille op og selvom vi har en del ekstra-arbejde, med at søge midler og myndighederne om tilladelser og retningslinjer, så er Sortebakken Gymnastik Foreningen i gang med Gymnastikskolen og nogle helt nye tiltag, fortæller formand Dorthe Sennenwaldt og fortsætter: Gymnastikskolen kommer til at forløbe stort set som tidligere år, men selvfølgelig med ekstra opmærksomhed på hygiejnen.
Sortebakken Gymnastik Foreningen vil gerne samarbejde med alle de mange dejlige fritidstilbud, vi har i området. Dorthe fortæller: Vi er ikke konkurrenter i den forstand, for man kan godt gå til både fx guitar og gymnastik – det ene udelukker ikke det andet. Det er heller ikke alle, der er til fodbold, gymnastik eller fløjtespil – vi er jo alle forskellige og det vigtigste er, at det er muligt at dyrke vores interesser og være aktive. Derfor forsøger Sortebakken Gymnastik Foreningen, at samle alle områdets tilbud til en aktivitetsmesse, hvor børn og unge kan snuse til de mange tilbud. Kommunen har været behjælpelig med financieringen, ligesom de har udsendt invitation til de fritidstilbud, at de har kendskab til. Dog er vi ikke sikre på, at vi når alle, siger formanden og opfordrer derfor alle fritidstilbud til, at kontakte hende hvis ikke de er blevet inviteret. Aktivitetsmessen må meget gerne blive en tradition, forklarer Dorthe Sennenwaldt og samtidig giver større kendskab til de forskellige tilbuds aktiviteter større mulighed for samarbejde på tværs.
Et andet nyt initiativ står instruktør Anne Lund Gormsen bl.a. i spidsen for. Alt for mange børn oplever, at komme tilbage efter sommerferien uden, at kunne fortælle om nogle særlige oplevelser. Familierne er ofte uden ressourcerne til at komme hjemmefra. Ikke kun økonomisk, selvom det bestemt er en stor hurdle, men også mentalt. Det kan være svært at overskue og tage hul på noget nyt, fortælle Anne og fortsætter: derfor inviterer vi, i samarbejde med Rebild Kommune og Boldrup Museum, disse familier på en sheltertur, hvor vi i første omgang har sørget for alt, så familierne kan fokusere på at være sammen og være aktive i naturen. Vi klæder dem på til efterfølgende selv at komme afsted og bruge de ofte gratis muligheder der er i denne ferieform. Med den økonomiske støtte fra kommunen, kan vi tilbyde deltagerne en del af de ting, der ellers kan være en økonomisk byrde at anskaffe til en hel familie.
Sortebakken Gymnastik Forening retter hvert år fokus på at integrere og tiltrække nye gymnaster under foreningens motto ”plads til alle”. Sidste år var fokus på udsatte familier og nydanskere, hvilket var en stor succes og vi ser med stor glæde, at de, der begyndte i forbindelse med den indsats, fortsætter med at være aktive, fortæller Dorthe Sennenwaldt. I år vil vi arbejde for at få flere overvægtige børn og unge til at deltage. Det er vigtigt med fysisk aktivitet og samtidig gavner det socialt, at være en del af det fællesskab der er i sporten. Mange af børnene med vægtproblemer har en tendens til at føle sig udenfor og isolerer sig – det vil vi gerne afhjælpe. Med støtte fra Nordeafonden har vi anskaffet nye og spændende redskaber til de mindste, der enten er aktive med deres forældre eller på holdet for de yngste. For de lidt større børn med samme udfordringer, starter vi i samarbejde med Rebild Kommune og DGI et helt nyt projekt Jump4Fun, hvor fokus er på, at fysisk aktivitet skal være sjovt.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler